Het weekend: tenue vergeten, rollators invetten en een flinke bolus

Van Maastricht tot Hattem en op Ares tot Leonidas, het afgelopen weekend werd er volop gehockeyd. Wij bekijken de socials van de Vierde tot en met de Overgangsklasse. Een greep uit de Instagram-parels van de standaardteams.

Jouw team volgende week in deze rubriek? Stuur ons een DM. 

Deze week beginnen we met de dames van Bemmel. De tweedeklasser sprak vorige week na de 4-2 nederlaag tegen Eemvallei van een Zwarte Zondag. Ondanks de nulscore bleef Bemmel positief: het kon alleen maar beter. En zie, een week later, de volle buit tegen Twente. ‘Het was weer een heerlijke zondag. Hoppa 4-0′, schreef de ploeg op haar Instagramaccount.

De heren van Basko versloegen Gemert met 3-1. De nummer tien in de Tweede Klasse C boekte daarmee na vier fikse nederlagen de eerste overwinning van het seizoen. De actie van de wedstrijd? Het tijdrekken van Bas bij de cornervlag om vervolgens nog een strafcorner te halen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Basko Heren 1 (@baskoheren1)

Na anderhalf rijden erachter komen dat je tenue nog thuis ligt. Het overkwam Senna van vierdeklasser Flevoland. Lang hoefde ze niet te treuren. Tegenstandster Hondsrug bood uitkomst. Met een rokje, shirt en blauw hesje kon Senna toch nog meedoen maar niet nadat ze een preek had gekregen van een teamgenote. Hondsrug op haar beurt kreeg stank voor dank, want Flevoland won met 9-0.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MHC Flevoland D1 (@mhcflevolanddames1)

Bij de heren van Krimpen kijkt men uit naar de herfststop. Na de 5-1 overwinning op Zevenbergen is het nu even tijd om te rusten. Drie weken maar liefst. Tijd genoeg dus om de krukken en rollators in te vetten en winterklaar te maken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MHC Krimpen Heren 1 (@krimpenheren1)

In de Derde Klasse gingen de dames van Horst met 3-2 onderuit op Hilvarenbeek. Naast het wedstrijdverslag volgt op Instagram ook de bespreking van de douches en de memorabele momenten. Het oordeel over de douches in het ‘verre Brabant’ was kort het bondig: prima. Een van de vele opgesomde memorabele momenten bleek een ietwat geurige verrassing. Namelijk een flinke bolus op de wc.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HC Horst Dames 1 (@hchorstdames1)

De heren van DES keerden vorige week met nul punten terug uit Limburg. Afgelopen weekend trof de derdeklasser opnieuw een Limburgse opponent. Dit keer hield DES wel drie punten over aan het duel. Nuth werd met 9-0 verslagen. De ploeg bedankte de fans langs de lijn en deed daarna een oproep om hen volgende week te steunen tijdens de Langstraat derby tegen Waalwijk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MHC DES Heren 1 (@desheren1)

De dames van Fletiomare werden tijdens hun 2-0 zege op Berkel-Rodenrijs niet alleen aangemoedigd door de trimmers van de club, maar na afloop ook nog eens door hen verrast. Omdat de dames de trimmers elke week training geven, zamelden de trimmers een bedrag, van in totaal duizend euro, in voor de eersteklasser.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Fletiomare Dames 1 (@fletiomared1)

Ondanks de aanmoedigingen van de mini’s slaagden de heren van Delta Venlo er niet in op eigen veld punten te pakken tegen MEP. Het duel tussen de eersteklassers eindigde in 2-3. De oorzaak van de nederlaag werd niet besproken. ‘Aan de mini’s van de week heeft het niet gelegen’, lezen we.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Delta Venlo H1 (@deltavenloh1)

De mini’s konden de heren van Breda ook geen geluk brengen. De thuiswedstrijd tegen Ring Pass Delft in de Overgangsklasse B ging met 5-0 verloren. En net als bij Delta Venlo lag de schuld van de nederlaag vanzelfsprekend niet bij de mini’s.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BH&BC BREDA HEREN ÉÉN (@bredaheren1)

Met de vlam in de pijp reden de dames van Helmond afgelopen week van de ene naar de andere kant van het land. Eerst naar Maastricht voor de Gold Cup om vervolgens zondag af te reizen naar Zoetermeer. De vele kilometers zaten niet in de benen, want beide keren stapte de overgangsklasser met de overwinning in de auto terug naar huis.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HchelmondD1 (@helmonddames1)


Wat vind jij? Praat mee...