KNHB: volgende week duidelijkheid over vervolg competitie

Het wordt voor alle hockeyers in Nederland uiterlijk volgende week vrijdag 23 april duidelijk of ze dit seizoen nog competitie gaan spelen. De hockeybond heeft zojuist bekendgemaakt dat volgende week de beslissing valt of de competities  voor alle hockeyteams van Promotieklasse tot Jongste Jeugd worden vervolgd.  

Sinds het kabinet afgelopen dinsdag het heropeningsplan wereldkundig heeft gemaakt, is de KNHB al in overleg met NOC*NSF en de overheid om duidelijk te krijgen wanneer nu precies welke versoepelingen van de coronamaatregelen voor de buitensport worden doorgevoerd.

De hockeybond zegt de komende week een ‘duidelijker beeld’ te willen krijgen. ‘Op dit moment is het bijvoorbeeld niet duidelijk wanneer hockeyers van 27 jaar en ouder weer zonder beperkingen mogen trainen en onderling wedstrijden op de club kunnen spelen, wanneer er in de regio tussen clubs onderling gespeeld kan worden en of de jeugd (net als bij eerdere versoepelingen) wellicht eerder wedstrijden mag spelen tegen andere verenigingen dan senioren’, schrijft de bond, die nog steeds pleit voor een snelle hervatting van de training voor 27 jaar en ouder en het toestaan van regionale wedstrijden voor de jeugd.

Geen extra testevents hockey

De KNHB zegt veel vragen van verenigingen te krijgen over testevents. Verenigingen willen evenementen zoals toernooien voor jeugd en/of senioren, publiek bij wedstrijden en oefenwedstrijden voordragen als pilot. Volgens de hockeybond is het op dit moment ‘niet mogelijk evenementen aan de bestaande (en door de overheid goedgekeurde) lijst toe te voegen.’

Het enige testevent in de hockeysport is de wedstrijddag voor de landelijke A-jeugd op zondag 25 april op de velden van Pinoké en Amsterdam. 


23 Reacties

 1. MIck

  Heel hockeyend Nederland weet al dat buiten de HK het seizoen erop zit

  1. mrme

   Wel fijn als ze het ook even officieel bekend maken toch?

 2. MIck

  Zouden ze het durven ?

  1. lvabr

   Gewoon doen... wederom een seizoen afschrijven. Landskampioen aanwijzen en verder in september nieuwe ronde, nieuwe kansen... in de zomer de clubs de gelegenheid geven om lokale toernooien, zomeravondhockey en bedrijvenhockey door te laten gaan. Kijk wat je van de poule nog kan spelen maar hecht er geen waarde aan.

 3. KarelHockey

  Inderdaad, we weten al heeeel lang dat het seizoen klaar is. Hopen dat we in augustus weer onderlinge potjes kunnen spelen. Senioren nog ff wachten tot volgend jaar. In maart’22 weer competitie hockeyen. Fijne zomer!

 4. llinders

  Dan is het volgende week vrijdag feest bij de dames van KZ en de heren van SCHC. Beide teams zijn dan gepromoveerd naar de hoofdklasse volgens de regels van de knhb.

  1. madretsma

   Belachelijk natuurlijk, KZ heeft 3 wedstrijden gespeeld. Dit is zelfs fysiek onverantwoord om hen door te schuiven naar de hoofdklasse. 0 wedstrijdritme op dat niveau. Daarbij op basis van 3 wedstrijden een team laten promoveren, ik denk dat er meer teams uit de promotieklasse zo makkelijk hadden willen promoveren. Maar ik vraag mij af of de KNHB het aandurft deze regel te herzien.

  2. Boearco

   Fysiek onverantwoord? Ze hebben maanden om zich voor te bereiden. En natuurlijk ga je niet zo even regels herzien. Dit had eerder bedacht moeten worden. Dat kan nu niet gewijzigd worden. Hoe vervelend ook voor de andere verenigingen

  3. SanderE

   Uitzondering maken voor play-offs binnen PK om tot 1 promovendus te komen. Schaerweijde (m) en Tilburg (v) zijn de grootste verliezers. Of KZ 4 punten in de twee minder gespeelde wedstrijden (tov Tilburg) zou halen is maar de vraag.

  4. madretsma

   Natuurlijk is dat fysiek onverantwoord. Als je op hoog niveau sport zou je weten dat een lichaam er langer dan een paar maanden over doet om op top niveau te zijn. Blessures liggen dan continu op de loer misschien niet aan het begin maar zeker gedurende het seizoen.

 5. cedem

  Nou dat zou tijd worden. Maar daar heb ik genoeg over geschreven afgelopen week.

  1. SanderE

   Ben je ook zo kritisch op de overheid? Of ligt alles bij de KNHB.. Er is maar een partij die je de afgelopen maanden iets te verwijten zou kunnen hebben. In mijn ogen is dat niet de KNHB. Ondanks het feit dat het er natuurlijk al maanden slecht uitziet.

 6. daanvandijk

  Goed dat er meer duidelijkheid gaat komen. In mijn ogen is een eerlijk verloop van dit seizoen (halve seizoen) niet meer mogelijk. Ploegen met een groot deel aan 27+ers hebben een te grote achterstand opgebouwd die je in deze korte tijd niet meer kunt overbruggen.

  1. MIck

   Je gelooft toch niet echt dat er nog wat opgestart gaat worden?

  2. Het Muurtje

   Eens Daan, je hoort teams toch met hele groepen trainen om voorsprong te hebben voor het geval dat... Competitie vervalsing aan teams die wel in groepen trainen. Noemen ze bij knhb FairPlay thema of zullen ze dat pas weer volgend seizoen roepen om alsnog de competitie opzet die er mogelijk is door te drukken?

 7. Mark Bouwman

  Waarmee voor de A-categorie, door het nauwelijks kunnen spelen, een wel heel sneu einde zou kunnen komen aan 10 jaar hockeyen in de juniorafdelingen. Eenmalig de leeftijd voor alle junior secties (A B C D) met één jaar verhogen: voor A dan t/m 19? Is maar een idee....

  1. flyingdutch

   Dan hadden ze dat vorig jaar ook moeten doen. De 2de jaars A van toen hebben ook niet kunnen hockeyen

  2. steynburger

   En hoe je dat de jaren erop? Als je iets daarmee wil kan je beter de A een jaartje uitbreiden tot en met 19 op peildatum. En dan is nog maar de vraag of ze daarop zitten te wachten. Reizen, studeren, vaak verhuizen kan straks allemaal weer. Wat doen ze liever. Een nieuwe fase ingaan klinkt wel heel aanlokkelijk

  3. dragoncl

   @bouwman, hoe zie je dat voor je met alle spelers die in een andere stad gaan studeren? Dan krijg je hele gekke situaties in competities. Komt ook de topcompetities in de jeugd niet ten goede

 8. Mark Bouwman

  Misschien eens "vernieuwend" denken. Veel talent gaat na landelijk hoe dan ook verloren, voor de sporters onder ons: @hockey91: Geleidelijk de A competitie voor Landelijk en Super A doorzetten met leeftijdscategorie <21.Goede teams kunnen dan doorgaan in de opleiding, spelers die in team X spelen maar elders gaan studeren/wonen kunnen dan in een andere stad in team Y gaan spelen. Dan houd je een hele goede en sterke opleidingslijn. @Flyingdutch: geen reden om het nu ook niet te doen.


Wat vind jij? Praat mee...