Eerste Klasse (D): Breda verliest, eerste driepunter Apeldoorn

Koploper Breda heeft voor het eerst dit seizoen verloren. Thuis tegen Warande ging het mis voor de ploeg van coach Karel Alferink. In Apeldoorn werd juist voor het eerst gewonnen. Tegen Quick Stick pakte de dames voor het eerst de volle drie punten. De overige koplopers in de Eerste Klasse zijn Overbos (Poule A), Weert (Poule C) en GCHC (Poule D).

 Poule A

De gehele top vier van de Eerste Klasse A bij de dames heeft afgelopen speelronde geen fout gemaakt. Koploper Overbos won gemakkelijk tegen Leusden (5-0), terwijl nummer vier Qui Vive met 3-0 zegevierde over AMVJ. Hierdoor blijft het gat naar nummer vijf AthenA acht punten. AthenA had afgelopen speelronde de kans om aan te sluiten bij de top vier maar verloor op bezoek bij Phoenix met 0-3. Verder zagen we Xenios – Strawberries (6-1), Haarlem – Alkmaar (1-2) en Myra – USHC (2-2).

Poule B

Koploper Breda heeft voor het eerst dit seizoen verloren. Thuis tegen Warande werd het 0-2. Ondanks de verliespartij blijft de ploeg koploper met elf punten voorsprong. Zoetermeer heeft tegen directe concurrent Houten een belangrijke overwinning behaald in de strijd op promotie (2-0). Hiermee staat de ploeg in de top vier met alleen DSHC, Craeyenhout en Breda boven zich. De andere uitslagen zijn: DSHC – Hudito (3-2), Zwart-Wit – Dordrecht (6-3), Rijswijk – IJsseloever (2-0) en Roomburg – Craeyenhout (1-2).

Poule C

De topper in de Eerste Klasse C tussen Weert en DES is geëindigd in het voordeel van koploper Weert. De thuisploeg won met 5-0 van de concurrent en slaat zo een gat van vier punten. Rosmalen komt door het puntenverlies van DES nu op gelijk hoogte doordat de Brabantse dames zondag Oedenrode met 0-6 versloegen. Hopbel heeft de jacht op promotie ook nog niet opgegeven, die ploeg won met 3-1 van directe concurrent Venlo. De andere uitslagen zijn: HOD – Geel-Zwart (6-3), Best – Goirle (5-1), Civicum – HCAS (3-3).

Poule D

De dames van Apeldoorn hebben eindelijk hun eerste overwinning van het seizoen te pakken. In het thuisduel tegen Quick Stick won het team met 3-2. Koploper GCHC speelde opmerkelijk gelijk tegen Upward (2-2). Concurrenten GHBS (7-0 winst op Deventer) en Beuningen (6-1 winst op Amersfoort) wonnen ruim en komen zo op drie punten van de koploper. De strijd op promotie in de Eerste Klasse D lijkt dus nog lang niet gespeeld. Verder zagen we Ede – Gron.Studs (2-0) en EHV – Bully (3-2).


Wat vind jij? Praat mee...