HK (D) 17/9: Den Bosch verplettert Groningen; Amsterdam wint van Laren

Speelronde 2 van de Hoofdklasse Dames 2017/2018. Drie ploegen wonnen beide wedstrijden: Amsterdam, Den Bosch en Oranje-Rood. Die twee laatste ploegen begonnen het seizoen wat weifelend, maar hebben hun draai gezien de uitslagen van vandaag helemaal gevonden. Amsterdam deed goede zaken door op bezoek bij Laren te winnen. Bloemendaal dat het vorige seizoen lang moest stellen zonder punten, pakte al in de tweede wedstrijd een driepunter door van Huizen te winnen. SCHC herstelde zich van de nederlaag van hdm door Hurley te verslaan. Hdm is nog ongeslagen: tegen Kampong werd het gelijk.

Laren – Amsterdam 1-2 (1-2)

Wie wat later kwam bij het duel Laren – Amsterdam miste direct twee snelle scores. Maxime Kerstholt zette de thuisploeg al na drie minuten spelen op 1-0. Amsterdam gaf passend antwoord: Kitty van Male maakte de gelijkmaker drie minuten later. Charlotte Vega was de matchwinner: zij maakte de 1-2 in de 26ste minuut. De hoofdstedelingen kennen dus een prima begin van de competitie met twee zegen. Ze staan de koppositie weliswaar af aan Den Bosch, dat dankzij een grote score de Noord-Hollanders passeert. Laren zakt iets terug na de zege van vorige week.

‘3 Maxime Kerstholt 1-0
‘6 Kitty van Male 1-1
’26 Charlotte Vega 1-2

Huizen – Bloemendaal 0-1 (0-1)

Eén doelpuntje viel er slechts in het duel Huizen – Bloemendaal. In de vierde minuut schoot de Ierse international Anna O’Flanagan raak voor de Mussen en dat was voldoende voor de overwinning. De ploeg van Teun de Nooijer klimt direct naar plek 7 van de ranglijst, een regio waar de Noord-Hollanders sinds de promotie naar de Hoofdklasse nog niet eerder verkeerden. Huizen was dichtbij de allereerste punten in de Hoofdklasse, maar moet geduld houden. De nieuwkomer staat momenteel elfde.

‘4 Anna O’Flanagan 0-1

Hurley – SCHC 1-3 (0-3)

SCHC herstelde zich passend na de onverwachte nederlaag tegen hdm een week eerder. Met overtuiging won Stichtsche van Hurley, dat vorige week goed opende met een overwinning op Bloemendaal. De zege brengt de ploeg uit Bilthoven naar de vijfde plek op de ranglijst. Voor Hurley scoorde de van Amsterdam overgekomen Laura van Heugten.

’15 Ginella Zerbo 0-1 (sb)
’21 Emilie Mol 0-2
’30 Caia van Maasakker 0-3
’62 Laura van Heugten 1-3

Hdm – Kampong 2-2 (1-1)

Een lekker duel tussen hdm en Kampong. Pien van Nes was twee keer trefzeker voor de thuisploeg. Zij bracht haar team via een strafbal en in de tweede helft uit een corner op voorsprong. Beide keren kon Kampong terugkomen. Eerst via de van Pinoké overgekomen Pam Imhof, vervolgens was Elsie Nix de doelpuntenmaker. Hdm houdt de ongeslagen status, waar Kampong nog moet wachten op de eerste zege. Lees hier meer over de wedstrijd hdm – Kampong.

’20 Pien van Nes 1-0 (sb)
’35 Pam Imhof 1-1
’50 Pien van Nes 2-1 (sc)
’52 Elsie Nix 2-2 (sc)

Den Bosch – Groningen 8-0 (7-0)

Wat zal Marc Materek tegen zijn Groningse dames gezegd hebben in de rust toen zij tegen Den Bosch met 7-0 van het veld afkwamen? Het bleek in die zin te werken, dat na rust de regerend landskampioen nog maar één keer kon score. Niettemin een voor Groningen zeer pijnlijke eindstand van 8-0. Door de zeperd staan de noorderlingen laatste op de ranglijst. Den Bosch stijgt juist met stip naar die vertrouwde nummer 1-positie. Voor de Brabanders scoorden Lidewij Welten en Lieke Hulsen beiden twee keer. Ook Frederique Matla, Ireen van den Assem, Imme van der Hoek en Marlies Verbruggen schoten raak.

‘4 Frederique Matla 1-0
‘7 Ireen van den Assem 2-0 (sc)
’12 Lidewij Welten 3-0
’13 LiekeHulsen 4-0
’25 Lieke Hulsen 5-0
’30 Imme van der Hoek 6-0 (sc)
’35 Marlies Verbruggen 7-0
’65 Lidewij Welten 8-0 (sc)

Oranje-Rood – Nijmegen 4-1 (2-0)

Oranje-Rood opent het seizoen gewoonweg sterk door na de ietwat zuinige zege tegen Groningen, zondag promovendus Nijmegen met 4-1 te verslaan. Twee nieuwe aanwinsten van de Eindhovenaren scoorden: Sophie van Nieuwamerongen (Push) en Thisja van der Kruijs (Wageningen). Ook Onder 21 Europees kampioenen Fiona Morgenstern en Yibbi Jansen schoten raak voor OR. Michelle Simons redde de Nijmeegse eer. Lees hier het interview met Toon Siepman over de wedstrijd.

’25 Fiona Morgenstern 1-0
’34 Sophie van Nieuwamerongen 2-0
’38 Yibbi Jansen 3-0 (sc)
’39 Michelle Simons 3-1
’50 Thisja van der Kruijs 4-1


Wat vind jij? Praat mee...