HK (D): De Goede redt Amsterdam, Laren verpulvert Groningen

International Eva de Goede redde vrijdagavond in de derde speelronde in de Hoofdklasse Dames Amsterdam met een late treffer tegen promovendus Pinoké (2-1). Laren was flink op dreef en vond liefst acht keer het net tegen Groningen. De play-offkandidaten Den Bosch, Oranje-Rood en SCHC hadden weinig moeite in hun tegenstanders. 

Groningen kwam er vrijdagavond op eigen veld niet aan te pas tegen de dames van Laren. Liefst acht keer vonden de bezoekers het net en speelden met de ploeg uit het Noorden. Maxime Kerstholt was met twee treffers de topschutter en bracht haar seizoenstotaal op drie. Groningen wacht zondag de trip naar Amsterdam waar het Pinoké treft. Laren ontvangt hdm.

Amsterdam hield het lang spannend tegen Pinoké. De thuisploeg opende al snel de score, maar Pinoké kon vrijwel meteen iets terug doen. Lang stond het gelijk, heel lang. Totdat Eva de Goede haar ploeg op sleeptouw nam en vlak voor tijd het verlossende, winnende doelpunt maakte. Amsterdam moet zondag nog een keer tot het gaatje gaan als de ploeg op bezoek gaat bij Den Bosch. Pinoké ontvangt Groningen.

Den Bosch deed weer wat het moest doen na de verloren wedstrijd tegen Oranje-Rood afgelopen zondag. Vrijdagavond was het sterker dan Hurley, dat het zonder Roos Drost moest stellen. De oud-international scheurde afgelopen zondag haar voorste kruisband af, waardoor ze de eerste seizoenshelft bij haar nieuwe club Hurley in ieder geval niet meer in actie komt. Hurley gaat zondag op bezoek bij Bloemendaal, Den Bosch wacht de topper thuis tegen Amsterdam.

Roos Drost, hier nog in het shirt van SCHC, is aan haar knie geblesseerd geraakt bij haar nieuwe club Hurley.

Oranje-Rood kwam al snel ruim op voorsprong, maar liet Bloemendaal wat terugkomen. Gelukkig voor de Eindhovenaren was daar Valerie Magis die de wedstrijd definitief in het slot gooide. De ploeg uit Eindhoven vestigt zich nu samen met Amsterdam aan kop en heeft 9 punten uit 3 wedstrijden. Bloemendaal bivakkeert met één punt in de onderste regionen. Alleen Hurley en Groningen, met nog geen punten, staan onder de Mussen.

SCHC deed wat het moest doen op bezoek in Huizen. Nadat Anne van Erp nog voor de gelijkmaker tekende (1-1) voor Huizen, kwam de ploeg uit Bilthoven nog vier keer tot scoren. Huizen mag zondag op bezoek in Utrecht bij Kampong, SCHC speelt thuis tegen Oranje-Rood.

Blijdschap bij Kampong na de zege op hdm. Foto: Willem Vernes

Het was Kampong dat uit de startblokken schoot en al snel op een 0-2 voorsprong kwam. Michelle Fillet maakte daar na een half uur spelen zelfs nog 0-3 van. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Utrechters, maar niets was minder waar. Hdm vocht zich in het tweede bedrijf terug tot 2-3, maar slaagde er ondanks een spannende slotfase niet in de gelijkmaker te scoren. Lees hier het wedstrijdverhaal van hdm tegen Kampong.


4 Reacties

 1. JoostS

  De Goede redt... maar evenzo een groot compliment voor Pinoke toch?

 2. Paco

  AMSPIN was een leuke wedstrijd waar beide ploegen als het kon vol op de aanval speelde. Jonge spelers kregen aan beide kanten volop de kans en speelminuten. Talent genoeg daar bij beide clubs. Ervaring AMS gaf in laatste kwart doorslag.

 3. lynnBosman

  Bloemendaal miste bij stand van 4-2 en daarna bij een stand van 5-2 een strafbal. Ik begrijp niet waarom de Ierse dames daar perse weg moesten. Pinoké heeft een leuk team, begrijp niet dat veel kenners hen naast Groningen als de degradatiekandidaat zien.

  1. JoostS

   lynnBosman. Het zou zo maar kunnen dat de journalistiek uitgaat wat door hen als vanzelfsprekend wordt geacht. Dus een prima prestatie van Pinoke of dat het krijgen van 2 ! strafballen (beide gemist) door Bloemendaal wordt gewoonweg achterwege gelaten, ongeacht of dat de einduitslag had beïnvloed of niet. Of dat een volledig en objectief beeld geeft is dus aan lezer(s)


Wat vind jij? Praat mee...