Round-up HK (D): Den Bosch ruim langs SCHC (4-0), hdm wint weer

Den Bosch heeft op de vijfde speeldag in de Hoofdklasse Dames met duidelijke cijfers gewonnen van SCHC: 4-0. Ook hdm wist weer te winnen. In eigen huis werd Bloemendaal met 2-1 verslagen. Hurley boekte de eerste zege van het seizoen door Laren met 1-0 te verslaan en Pinoké was te sterk voor Oranje-Rood (3-0)

De topper aan de Oosterplas werd een prooi voor Den Bosch dat geen kind had aan SCHC. De Bilthovense ploeg was op volle sterkte naar Den Bosch afgereisd, maar maakte geen enkel moment aanspraak op de drie punten. Den Bosch, zonder Marloes Keetels, kwam na zeven minuten op voorsprong, die voor rust werd verdubbeld door Lidewij Welten. Noor Omrani en Pien Sanders drukten het krachtsverschil na rust uit in cijfers. Opvallend is dat de Bossche formatie nog geen enkel doelpunt heeft geïncasseerd in vijf competitieduels.

Lees het volledige wedstrijdverslag

hdm blijft voorlopig de positieve verrassing in de Hoofdklasse Dames. Ook het vijfde competitieduel werd in winst omgezet. In eigen huis werd Bloemendaal met 2-1 verslagen. Bij rust leidde hdm al met 2-0 na treffers van Ashley Hoffman en Pien van der Heide. Cis van der Salm bracht in de slotfase de spanning terug in de wedstrijd, maar hdm hield stand en is de trotse nummer drie op de ranglijst.

Lees het volledige wedstrijdverslag

Met derde zege op rij maakt HGC al een veel beter seizoen door, dan afgelopen seizoen waarin slechts een punt werd behaald. Het was nieuwkomer Dirkie Chamberlain die opnieuw een belangrijke rol speelde voor de Wassenaarse ploeg. De Zuid-Afrikaanse besliste het duel vlak voor tijd. Haar treffer betekende de 3-2 voor HGC, waardoor Victoria ook na vijf duels nog met lege handen staat.

Na drie duels zonder zege pakte Pinoké eindelijk weer de drie punten. In Eindhoven werd Oranje-Rood met 3-0 verslagen. Na een goede start met twee overwinningen haalde de Eindhovense ploeg slechts een punt uit de laatste drie wedstrijden. Oranje-Rood bezet op dit moment de zesde plaats in de Hoofdklasse Dames op vijf punten van de vierde plek, die aan het einde van het seizoen recht geeft op een ticket voor de play-offs.

Amsterdam boekte net als Den Bosch en hdm de vijfde zege van de competitie. Kampong werd met 3-0 verslagen na doelpunten van Michelle Fillet, Lauren Stam, Joy Haarman. Hierdoor behouden de Amsterdammers de koppositie op basis van doelsaldo. Voor Kampong was het alweer de vierde nederlaag in vijf duels. Met een punt staat de Utrechtse ploeg op de tiende plaats.

Hurley boekte in ’t Gooi de eerste overwinning van het seizoen. De enige treffer van het duel met Laren kwam op naam van Hannah Lemmens. Ondanks het meespelen van Julia Müller slaagde Laren er opnieuw niet in om punten te pakken. De ploeg van coach Serge Spoelstra staat voorlaatste in de Hoofdklasse Dames.

—-

Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de vijfde speeldag in de Hoofdklasse Dames.


22 Reacties

 1. kjvanhees___28

  Er is geen hockey op ziggo 13 😬

 2. kjvanhees___28

  Anderen ook dit probleem??

  1. floor1505

   ja...

 3. jasper1980

  Klopt vind ik ook raar staat er wel boven maar is er niet

 4. jasper1980

  Waaren moeten we zijn om te klagen weet jij dat

 5. lynnBosman

  Volgens de programmering op ziggo zou dit ook moeten zijn. Twitter ziggo of Facebook ziggo bij klagen? Wat een onzin dit. Ziggo Docu heb ik niet.

 6. floor1505

  het wordt niet eens uitgezonden... en daar blijf je dan voor thuis 😢

 7. hw

  Kanaal 405 ipv 13

  1. kjvanhees___28

   Dat zit vergrendeld.....

 8. jasper1980

  Heb ik niet

 9. lynnBosman

  Dat is ziggo docu toch?

 10. kjvanhees___28

  Nu ook op 13

 11. llinde

  Benieuwd of HGC zich vandaag al veilig kan spelen mbt directe degradatie.

 12. lynnBosman

  Haha heb 5 minuten geleden een berichtje gestuurd waar het beloofde hockey bleef. "

 13. RobV

  Teleurstellend dat het niet op kanaal 13 is, althans voor degenen die daar afhankelijk van zijn. De wedstrijd is nauwelijks een topper te noemen, daarvoor speelt SCHC veel te zwak. SCHC wordt bijkans onder de voet gelopen door Den Bosch en met een 2-0 achterstand kun je dat waarschijnlijk niet meer ombuigen in de tweede helft. Pinoké speelde een veel betere eerste helft tegen Den Bosch vorige week.

 14. Jan-willemVanvliet

  Nu te zien op 13!

 15. lynnBosman

  Toch opvallend die merkloze? Zwarte stick van Matla.

  1. circlestorm69

   The Black Sticks Matter!

 16. knuufke

  In de play-offs wordt het pas beslist. SCHC vrees ik toch structureel zwakker. Teveel speelsters die net niet genoeg niveau hebben en niemand meer die het collectief niveau op kan krikken. Als ze zo door gaan wordt het subtop. Zorgelijk, ik zie dit team niet serieus meedoen.

 17. lynnBosman

  ^ normaal zou ik daarin mee zijn gegaan, maar het is niet eens zeker of er wel play offs worden gespeeld. Dus elke wedstrijd is nu belangrijk. Ik ben het wel eens dat SCHC er niet sterker op is geworden dit seizoen. In tegenstelling tot DB en Amsterdam heeft SCHC een aantal speelsters die het niveau omlaag trekken en dit als team niet kunnen recht trekken.

 18. lynnBosman

  Dirkie is wel een goede aanwinst voor HGC, net zoals de Argentijnse speelsters.

 19. charliejanssen

  Or-Pinoke een geflatteerde uitslag. OR kon geen vuist maken en verdiende het daarom ook niet om te winnen. Tevens speelde Pinoke met 12 man, aangezien de scheidsrechters behoorlijk hielpen.


Wat vind jij? Praat mee...