HK (D): Kampong en Oranje-Rood veilig, verblijf Laren aan zijden draadje

Kampong heeft zich op de voorlaatste speeldag gehandhaafd in de Hoofdklasse Dames. De Utrechtse ploeg won op ’t Kopje met 3-0 van Bloemendaal. Het verblijf van Laren op het hoogste niveau hangt aan een zijden draadje na de 1-0 nederlaag tegen SCHC. Koploper Den Bosch haalde in Wassenaar uit tegen HGC. Het werd 1-7. Pinoké ging met zeer ruime cijfers langs Victoria (0-8) en Oranje-Rood pakte een punt tegen hdm (2-2).

Na twee doelpuntloze eerste kwarten zette Mabel Brands Kampong op voorsprong. Treffers van Renée van Laarhoven en Pilar Romang stelden de zege voor de Utrechtse ploeg veilig. Met deze vierde zege van het seizoen handhaafde Kampong zich ook in de Hoofdklasse. Bovendien steeg de ploeg van het duo Jisse Waasdorp/Marieke Dijkstra naar de negende plaats.

Lachende gezichten bij Kampong nadat de ploeg zich heeft gehandhaafd in de Hoofdklasse. Foto: Koen Suyk

Lees het uitgebreide verslag van het duel tussen Bloemendaal en Kampong.

Het verblijf van Laren in de Hoofdklasse Dames hangt aan een zijden draadje na de 1-0 nederlaag tegen SCHC. Een doelpunt van Ginella Zerbo na dertien minuten was voldoende voor de zege voor de ploeg uit Bilthoven. Om degradatie naar de Promotieklasse te voorkomen moet Laren volgende week winnen van koploper Den Bosch en daarnaast hopen dat concurrent HGC, dat twee punten voorsprong heeft, niet wint van Oranje-Rood.

Maxime Kerstholt spreekt haar ploeggenoten van Laren toe na de nederlaag tegen SCHC (0-1). Foto: Bart Scheulderman

Lees het uitgebreide verslag van het duel tussen Laren en SCHC.

Voor de zestiende keer op rij lukte het HGC niet om een overwinning te boeken in de Hoofdklasse Dames. Koploper Den Bosch was in Wassenaar veel te sterk. Het werd 1-7. Frédérique Matla noteerde haar tweede hattrick van het seizoen en leidt het topscorersklassement met 22 doelpunten. HGC zakte door de nederlaag naar de elfde plaats. De ploeg heeft nog maar twee punten voorsprong op hekkensluiter Laren. Volgende week treft HGC op de laatste speeldag het al veilige Oranje-Rood en speelt Laren tegen koploper Den Bosch.

Oranje-Rood leek goed op weg om na zeven duels zonder zege eindelijk weer eens de overwinning te pakken. Bij rust leidde de Eindhovense ploeg in Den Haag met 0-2 via treffers van Marlena Rybacha en Fiona Morgenstern. Good old Pien van Nes voorkwam met twee rake strafcorners een nederlaag voor hdm, dat hierdoor al twaalf duels zonder nederlaag is. Oranje-Rood zakte wel naar de tiende plaats, maar is wel zeker van nog een seizoen Hoofdklasse.

Amsterdam besliste de burenruzie met Hurley in haar voordeel. Het enige doelpunt werd vlak voor rust gemaakt door Marijn Veen. Voor de ranglijst had de uitslag geen gevolgen. Amsterdam blijft tweede en in punten gelijk met koploper Den Bosch. Hurley bezet de zesde plaats, maar zag nummer vijf Pinoké drie punten uitlopen.

Marijn Veen juicht nadat ze Amsterdam op voorsprong heeft gezet tegen Hurley. Foto: Orange Pictures/Jan Mulder

Voor beide ploegen stond er weinig meer op het spel. Victoria was al zeker van handhaving en Pinoké kon al een tijdje geen aanspraak meer maken op een ticket voor de play-offs. Toch werd het een doelpuntrijke wedstrijd. De Steekneuzen wonnen met liefst 8-0. Met drie doelpunten had Josephine Murray een groot aandeel in de zege van de ploeg uit het Amsterdamse Bos, die als vijfde gaan eindigen in de Hoofdklasse Dames.


Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de 21ste en voorlaatste speeldag in de Hoofdklasse Dames.


1 Reactie

  1. JMJFijen

    Dat dit Laren mogelijk degradeert volgende week zou niet mogen gebeuren. Wat er wel tot voor kort met Laren is gebeurd is voor mij als relatieve buitenstaander niet helemaal duidelijk, wel er vanmiddag een team stond dat SCHC goed partij gaf. Scoren is het moeilijke punt van Laren en dat zagen we vanmiddag ook weer. Een eindstand van een-een was zeker niet onverdiend geweest en dat zou Laren dan meteen meer perspectief hebben gegeven degradatie te ontlopen. Bij Den Bosch zullen ze zeker de wedstrijd van vanmiddag in het Gooi analyseren en voor de komende week tegen Laren hierop inspelen, dat kun je Raoul Ehrens en zijn team wel toevertrouwen. Hoe dan ook, ik verwacht zondag as. een pittige wedstrijd waarin de eerste en de laatste van de competitie de degens kruisen en de registers flink open zullen trekken. Bizar toch, maar dat hoort ook bij sport. Groet van............Sjang


Wat vind jij? Praat mee...