HK (H): Amsterdam verliest bij Kampong, winst HGC en Pinoké

Op de achtste speeldag in de Hoofdklasse Heren heeft Amsterdam de tweede nederlaag op rij geleden. Op de Klapperboom in Utrecht verspeelden de Amsterdammers een 0-2 voorsprong. Kampong won met 4-3. HGC deed in de strijd om de playoff-tickets goede zaken door concurrent Den Bosch met 3-2 te verslaan. In het linkerrijtje boekte Pinoké een belangrijke zege door Tilburg met 2-1 aan de kant te zetten.

Ook de zevende ontmoeting tussen beide ploegen in de Hoofdklasse is een prooi geworden voor Bloemendaal. De landskampioen en koploper versloeg hekkensluiter Almere met 4-0. Roel Bovendeert en Tim Swaen verdeelden op ’t Kopje de doelpunten onder elkaar. Spits Bovendeert heeft inmiddels alweer tien doelpunten gemaakt dit seizoen.

Voor de zevende keer op rij bleef HGC in een thuiswedstrijd ongeslagen tegen Den Bosch. De 3-2 zege betekende dat HGC en Den Bosch op de ranglijst van positie wisselden. HGC, dat nog een wedstrijd moet inhalen, is de nieuwe nummer drie in de Hoofdklasse. Den Bosch staat vierde. Het was voor HGC alweer de derde zege op rij. Den Bosch leed de tweede nederlaag in drie duels.

Lees hier het volledige wedstrijdverslag van het duel tussen HGC en Den Bosch

Oranje-Rood pakte de broodnodige drie punten in het duel met het gepromoveerde Hurley. In het Amsterdamse Bos was de eindstand 0-3. Het was voor Hurley de 23ste nederlaag tegen de ploeg uit Eindhoven in de Hoofdklasse. Mink van der Weerden opende tegen het einde van het eerste kwart de score. Het was zijn 249ste treffer op het hoogste niveau. De andere twee doelpunten van Oranje-Rood kwamen op naam van Thomas Briels en Jamie van Aart.

Amsterdam leek na vier minuten op rozen te zitten. Dankzij Tanguy Cosyns en Valentin Verga leidde de ploeg van Santi Freixa met 0-2. Boet Phijffer maakte vlak na die tweede Amsterdamse treffer de 1-2, waarna Kampong de score omboog naar een 4-2 voorsprong. Cosyns bracht de spanning nog terug op de Klapperboom, maar Kampong hield de volle buit in eigen huis. Het was voor het eerst sinds 28 februari 2016 dat Kampong in de reguliere competitie voor eigen publiek Amsterdam versloeg.

Lees hier het volledige wedstrijdverslag van het duel tussen Kampong en Amsterdam

Rotterdam blijft prima in het spoor van koploper Bloemendaal. Na de nederlaag op de eerste speeldag lieten de Rotterdammers vervolgens alleen tegen Amsterdam (2-2) punten liggen. Ook Klein Zwitserland werd zondag aan de zegekar gebonden. In Den Haag werd het 1-4. Met twee doelpunten bracht Jeroen Hertzberger zijn totaal in de Hoofdklasse naar 258 treffers. Hij kruipt steeds dichter naar Bram Lomans (264) die vijfde staat op de eeuwige topscorerslijst. Klein Zwitserland pakte de afgelopen vijf competitiewedstrijden slechts een punt. Het gat naar nummer acht Pinoké bedraagt al zeven punten.

Drie belangrijke punten pakte Pinoké dankzij de 2-1 zege op Tilburg. Beide doelpunten van de Steekneuzen kwamen op naam van Dennis Warmerdam, die in het slot van de wedstrijd ook nog werd bestraft met geel. De Tilburgse treffer kwam op naam van Damon Steffens, die zijn ploeg na 28 minuten op gelijke hoogte had gebracht. Tilburg staat door de nederlaag op een elfde plaats, twee punten boven hekkensluiter Almere.


Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de achtste speeldag in de Hoofdklasse Dames en de negende speeldag in de Promotieklasse en Overgangsklasse.


Wat vind jij? Praat mee...