HK (H): Bloemendaal wint, Kampong gelijk tegen HGC

Op de negende speeldag in de Hoofdklasse Heren heeft Bloemendaal met 3-1 gewonnen van Rotterdam. Landskampioen Kampong speelde voor eigen publiek met 3-3 gelijk tegen HGC. Promovendus Klein Zwitserland won weer eens een keer. Dit keer werd Almere met 3-1 verslagen. Tilburg en Pinoké kwamen remise overeen: 2-2.

Kampong knokte zich tot twee keer toe terug van een achterstand en hield zodoende een punt over aan het duel met HGC. Seve van Ass zette HGC in het tweede kwart op voorsprong. Nadat Koen Visser de gelijkmaker had gescoord, liep HGC uit naar een 1-3 voorsprong via doelpunten van Olivier van Tongeren en Kenta Tanaka. Drie minuten na de treffer van de Japanner bracht Ties Ceulemans de spanning terug in het duel. Elf minuten voor tijd maakte Sander de Wijn gelijk voor Kampong, dat in de slotfase er nog met de zege vandoor dacht te gaan. De treffer werd echter tot grote onvrede aan Utrechtse kant afgekeurd. Kampong scoorde op het moment dat HGC nog hevig protesteerde omdat een doelpunt van de Wassenaarse ploeg was afgekeurd. Hoewel de scheidsrechter liet doorspelen, werd de 4-3 van Kampong uiteindelijk alsnog geannuleerd.

Na vier nederlagen op rij pakte Klein Zwitserland weer eens punten. De promovendus boekte de tweede zege van het seizoen door in eigen huis met 3-1 te winnen van Almere. Met twee treffers had Koen Bijen een groot aandeel in overwinning van Klein Zwitserland. Het andere doelpunt kwam op naam van Ruben Versteeg. Voor Almere scoorde Valentijn Charbon. Klein Zwitserland staat nu op een mooie achtste plaats met acht punten uit negen duels. Almere is tiende met vijf uit negen.

Tilburg moet nog een week wachten op de eerste overwinning van het seizoen. Voor eigen publiek bleef de ploeg op 2-2 steken tegen Pinoké, dat vorige week voor het eerst de volle winst pakte. Tilburg kwam tot twee keer toe op voorsprong via Gareth Furlong. Diens tweede treffer leek acht minuten voor tijd goed voor de zege, maar Alexander Hendrickx maakte in de slotminuut alsnog gelijk voor Pinoké.

Bloemendaal bleef voor de 33ste maal op rij ongeslagen in de Hoofdklasse. Rotterdam had zeker kansen op een goed resultaat op ’t Kopje, maar benutte de kansen niet. Keeper Maurits Visser hield zijn ploeg op de been. Vlak voor rust kwam Bloemendaal op voorsprong. Arthur van Doren benutte de toegekende strafbal. Meteen na rust maakte Roel Bovendeert er 2-0 van. Simon Egerton scoorde uit een cornervariant nog tegen waarna Tim Swaen, eveneens uit een strafcorner, de eindstand op het bord zette.

Den Bosch kende weinig mededogen met hekkensluiter SCHC. Het werd 5-0. Nicolas Della Torre was goed voor drie doelpunten. Sebastien Dockier maakte de andere twee treffers. Dankzij de zege blijft Den Bosch zicht houden op de top vier. SCHC zag directe concurrent Tilburg een punt uitlopen. Het verschil tussen beide ploegen is nu twee punten.


3 Reacties

  1. luchtisblauwgrasisgroen

    Hulde aan HGC, had niet verwacht dat ze zo goed zouden spelen.

  2. blauwhart

    HGC protesteerde en ondertussen speelde Kampong met een tweede bal in het veld door. De bal die nog genomen moest worden lag gewoon op de plek waar de discussie met de arbitrage was.... Terecht dat de treffer van De Wijn werd afgekeurd.

  3. JoostS

    ‘Zure wijn’ Ophouden met gejammer en door naar volgende wedstrijd


Wat vind jij? Praat mee...