HK (H): Den Bosch verslaat Oranje-Rood, nederlaag Rotterdam

Op de laatste speeldag in de Hoofdklasse Heren voor de winterstop heeft Den Bosch de Brabantse derby gewonnen. Aan de Oosterplas werd Oranje-Rood met 3-2 verslagen. Tilburg verraste opnieuw. Na een 1-0 zege eerder op Amsterdam werd zondag Rotterdam met 3-2 aan de kant gezet. HGC had de handen vol aan Klein Zwitserland, maar pakte op de valreep drie punten. Jip Janssen scoorde alle doelpunten voor Kampong in het duel met Hurley (4-2).

Met twee doelpunten en een assist vervulde Sebastien Dockier voor Den Bosch een hoofdrol in de Brabantse derby met Oranje-Rood. De Eindhovenaren kwamen aan de Oosterplas op voorsprong via Thibeau Stockbroekx. Mink van der Weerden had eerder al de 0-1 op zijn stick, maar zijn strafbal werd gehouden door Loïc van Doren. Na de gelijkmaker van Daniel Aarts bezorgde Dockier de nummer twee in de Hoofdklasse de overwinning. Het was voor de Bossche formatie de vijfde overwinning op rij. Oranje-Rood wisselde in de zes duels voor de winterstop winst en verlies af.

Lees hier het volledige wedstrijdverslag van het duel tussen Den Bosch en Oranje-Rood

De laatste weken voor de winterstop zit er zand in de motor van Rotterdam. In de laatste vier duels pakte de ploeg slechts vier punten en leed het de tweede nederlaag op rij. Dit keer was Tilburg met 3-2 te sterk. De Rotterdammers knokten zich twee keer succesvol terug na een achterstand. Toen de ploeg voor de derde keer op achterstand kwam, leek Rotterdam opnieuw op gelijke hoogte te komen, maar werd de treffer afgekeurd. Tilburg deed goede zaken in de strijd om de play-outs. Het liep drie punten uit op directe concurrent Klein Zwitserland. De zege op Rotterdam was de eerste overwinning sinds het ontstaan van de fusieclub in 2011.

Koploper Bloemendaal leek voor de derde keer dit seizoen op puntenverlies af te stevenen. Pinoké hield de Mussen lang in de tang. Na de 2-2 van Dennis Warmerdam leken de Steekneuzen een punt mee te nemen van ’t Kopje. Echter, in de slotfase voorkwam Tim Swaen met een rake strafcorner een puntendeling met Pinoké.

Lees hier het volledige wedstrijdverslag van het duel tussen Bloemendaal en Pinoké

HGC had in de Haagse derby de handen meer dan vol aan Klein Zwitserland. Pas na rust vielen de doelpunten. Klein Zwitserland kwam op voorsprong via een rake strafcorner van Blake Wotherspoon, maar Maico Casella bezorgde HGC met twee treffers in de slotfase alsnog de overwinning. Met nog een inhaalduel op 15 december tegen Kampong zou HGC bij winst de tweede plaats op de ranglijst kunnen overnemen van Den Bosch.

Met een 7-1 zege op Almere sloot Amsterdam een slechte reeks van drie duels zonder overwinning af. Almere kwam nog wel op gelijke hoogte, maar na de 2-1 van Tanguy Cosyns was de tegenstand van de Almeerders gebroken. De ploeg van coach Pasha Gademan zal na de winterstop flink aan de bak moeten, want met twee punten uit dertien duels is Almere hekkensluiter in de Hoofdklasse Heren. Het gat met Hurley is slechts twee punten, maar het verschil met de veilige negende positie is al acht punten.

Jip Janssen was zonder twijfel de ‘man of the match’ bij Kampong. De strafcornerspecialist was verantwoordelijk voor alle vier de doelpunten van Kampong in het duel met Hurley. Met nog een inhaalduel te gaan tegen HGC zou Kampong op gelijke hoogte kunnen komen met Rotterdam, dat op een vierde plaats staat op de ranglijst. Een plek die recht geeft op deelname aan de play-offs.


Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de dertiende speeldag in de Hoofdklasse Heren.


Wat vind jij? Praat mee...