HK (H): Hattrick Swaen voor Bloemendaal, pak slaag Rotterdam

Op de vijftiende speeldag heeft Rotterdam een flink pak slaag gekregen van Amsterdam. In het Wagener Stadion werd het liefst 7-1 voor de hoofdstedelingen. De druiven waren zuur voor de Rotterdammers, die ook hun vierde plaats op de ranglijst verspeelden aan Kampong. Bloemendaal won in Wassenaar de topper van HGC (2-3). Onderin won Tilburg een spectaculaire wedstrijd van Hurley. Ook bij deze wedstrijd was de eindstand 3-2.

Ondanks een vroege voorsprong lukte het HGC niet om van Bloemendaal te winnen. De strafcorner van Tim Swaen was de Wassenaarse ploeg te machtig. Swaen sloeg drie keer toe en bezorgde zodoende zijn ploeg de vijfde overwinning op rij. Door de zege blijft Bloemendaal fier koploper op zeven punten gevolgd door de nieuwe nummer twee Den Bosch. HGC staat op een derde plaats. Lees het volledige wedstrijdverslag.

Amsterdam wist net als Oranje-Rood dat een zege noodzakelijk was om in de race te blijven voor een playoff-ticket. En dat deden de Amsterdammers, en hoe! Rotterdam, dat de vierde plaats bezette, werd met dikke cijfers verslagen. Het werd 7-1. Liefst zes treffers kwamen voort uit de strafcorner, van wie Tanguy Cosyns er drie benutte. Jeroen Hertzberger scoorde tegen voor Rotterdam. Het was voor hem zijn 264ste treffer in de Hoofdklasse en hij kwam daarmee op een vijfde plaats in de ranglijst aller tijden. Hertzberger staat op gelijke hoogte met Bram Lomans.

Den Bosch komt steeds dichterbij een playoff-ticket. Klein Zwitserland werd aan de Oosterplas met 4-1 verslagen. Grote man aan Bossche kant was Sebastién Dockier, die drie keer doel trof. Door de zege steeg Den Bosch naar de tweede plek ten koste van HGC, dat verloor van Bloemendaal. Klein Zwitserland blijft tiende, maar zag concurrent Tilburg drie punten uitlopen na de 3-2 zege op Hurley.

Oranje-Rood deed wat het moest doen om de hoop op deelname op de play-offs levend te houden. Almere werd met ruime cijfers verslagen. Bij rust was de stand nog maar 0-1 na een vroeg doelpunt van Thomas Briels. De Eindhovense formatie maakte pas na de pauze het klassenverschil duidelijk. Het verschil met de nieuwe nummer vier Kampong bedraagt maar vier punten. Voor Almere begint het seizoen een lijdensweg te worden met de dertiende nederlaag in vijftien duels. Toch kan de ploeg rechtstreekse degradatie nog steeds ontlopen. De achterstand met Hurley, de nummer elf, is maar twee punten.

Kampong deed wellicht de beste zaken. De Utrechtse formatie won met 3-2 van Pinoké en is de nieuwe nummer vier. Rotterdam heeft evenveel punten als Kampong, maar het doelsaldo van de Utrechters is een stuk beter. Een van de Utrechtse treffers werd gemaakt door Jip Janssen. De strafcornerspecialist maakte al elf goals in de laatste vijf duels.

De kraker onderin de Hoofdklasse werd gewonnen door Tilburg. De Tilburgers trokken na vier krankzinnig minuten waarin drie keer werd gescoord uiteindelijk aan het langste eind. Voor het eerst won Tilburg twee keer in een seizoen van Hurley. Door de overwinning nam Tilburg in de stand afstand van Klein Zwitserland. Hurley blijft de hete adem voelen van hekkensluiter Almere. Lees het volledige wedstrijdverslag.

—-
Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de vijftiende speeldag in de Hoofdklasse Heren.


2 Reacties

  1. aernoud-lippmann

    Dubbel a.s weekend eruit halen en vrijdagprogramma naar het afgelaste weekend van NED-AUS .....( Gewoon op zondag)!

  2. lize

    Kun je wel zeggen ,geloof het wel we kunnen Nix zien wat op Hockey lijkt ?!


Wat vind jij? Praat mee...