Klein Zwitserland kroont rentree met zege op SCHC

Klein Zwitserland heeft zijn rentree in de Hoofdklasse Heren opgeluisterd met een zege. De Haagse formatie won met 3-2 van SCHC. De topper Rotterdam tegen Amsterdam werd door de thuisploeg met 2-1 gewonnen. HGC en Oranje-Rood maakten er een waar spektakelstuk van, dat door de Eindhovenaren met 4-5 werd gewonnen.

Klein Zwitserland - SCHC (3-2)

Stand Team Naam
1' 1-0 Klein Zwitserland Martijn van Grimbergen
12' 1-1 (sb) SCHC Thomas Vis
38' 1-2 (sc) SCHC Thijn Knetemann
49' 2-2 (sc) Klein Zwitserland Enzo Torossi
67' 3-2 Klein Zwitserland Ruben Versteeg

De gevallen hockeygrootmacht KZ zorgde de afgelopen jaren voor een opmerkelijke opmars door vanuit de Eerste Klasse in een ruk op te stomen naar de Hoofdklasse. Ook daarin blijft KZ nu verbazen door de eerste wedstrijd meteen winnend af te sluiten. KZ kwam op voorsprong via Martijn van Grimbergen, zag SCHC eerst gelijk en daarna zelfs op voorsprong komen. Maar in het laatste deel van de wedstrijd sloeg KZ toe. De winnende treffer werd uiteindelijk gemaakt door Ruben Versteeg.

Rotterdam - Amsterdam (2-1)

Stand Team Naam
17' 1-0 (sc) Rotterdam Jeroen Hertzberger
38' 1-1 (sc) Amsterdam Justin Reid-Ross
44' 2-1 (sc) Rotterdam Jeroen Hertzberger

Rotterdam is de competitie uitstekend gestart met een 1-2 overwinning in de topper tegen Amsterdam. Door het grote aantal wisselingen in de selectie van Rotterdam waren er vooraf de nodige twijfels over de status van de ploeg van coach Albert-Kees Maneschijn. Maar door twee treffers van topschutter Jeroen Hertzberger toonde Rotterdam nog steeds een topclub te zijn.

Kampong - Pinoké (4-1)

Stand Team Naam
27' 1-0 Kampong Robbert Kemperman
29' 1-1 Pinoké Marcus Child
36' 2-1 Kampong Bjorn Kellerman
45' 3-1 Kampong Silas Lageman
69' 4-1 Kampong Pepijn Luijkx

Kampioen Kampong behaalde de grootste zege op de eerste speeldag. In eigen huis had Pinoké onvoldoende in te brengen. Kampong leverde na het vorige seizoen op papier veel doelpunten in door het stoppen van Constantijn Jonker en Quirijn Caspers, maar daar had de ploeg van Alexander Cox tegen Pinoké weinig hinder van. Silas Lageman overgekomen van Nijmegen scoorde zijn eerste treffer voor Kampong.

HGC - Oranje-Rood (4-5)

Stand Team Naam
14' 0-1 Oranje-Rood Lucas Martinez
20' 1-1 HGC Ashley Jackson
23' 2-1 HGC Max Plenneveau
26' 2-2 Oranje-Rood Bob de Voogd
43' 3-2 HGC Tanguy Cosyns
52' 3-3 (sc) Oranje-Rood Mink van der Weerden
56' 3-4 Oranje-Rood Bob de Voogd
58' 3-5 (sc) Oranje-Rood Mink van der Weerden
62' 4-5 HGC Dick Möhlmann

Het nieuwe HGC onder leiding van Paul van Ass toonde tegen Oranje-Rood dat het dit seizoen de topploegen wel eens moeilijk kan maken. Oranje-Rood moet vol aan de bak om de zege veilig te stellen. Aanvoerder Mink van der Weerden speelde met twee treffers weer een belangrijke rol bij Oranje-Rood.

Almere - Bloemendaal (1-2)

Stand Team Naam
29' 1-0 (sc) Almere Terrance Pieters
42' 1-1 (sc) Bloemendaal Arthur Van Doren
67' 1-2 Bloemendaal Yannick van der Drift

Almere had vorig seizoen vaak pech door in de slotfase een duel als nog te verliezen. Het begin van het seizoen is wat dat betreft nog niet hoopgevend voor Almere. Tegen Bloemendaal moest de ploeg van coach Pasche Gademan drie minuten voor tijd de winnende treffer incasseren. Bij Bloemendaal scoorde de Belgische topper Arthur van Dooren bij zijn eerste wedstrijd voor Bloemendaal.

Den Bosch - HC Tilburg (3-1)

Stand Team Naam
19' 1-0 Den Bosch Arjen Lodewijks
32' 2-0 (sc) Den Bosch Austin Smith
39' 3-0 Den Bosch Jelle Galema
68' 3-1 HC Tilburg Thijs Bams

Den Bosch is sterk begonnen aan de competitie. Ook hier scoorde een nieuwe speler: Jelle Galema. De aanvaller kwam over van Oranje-Rood en nam de derde Bosche treffer voor zijn rekening.


Wat vind jij? Praat mee...