Klein Zwitserland kroont rentree met zege op SCHC

Klein Zwitserland heeft zijn rentree in de Hoofdklasse Heren opgeluisterd met een zege. De Haagse formatie won met 3-2 van SCHC. De topper Rotterdam tegen Amsterdam werd door de thuisploeg met 2-1 gewonnen. HGC en Oranje-Rood maakten er een waar spektakelstuk van, dat door de Eindhovenaren met 4-5 werd gewonnen.

De gevallen hockeygrootmacht KZ zorgde de afgelopen jaren voor een opmerkelijke opmars door vanuit de Eerste Klasse in een ruk op te stomen naar de Hoofdklasse. Ook daarin blijft KZ nu verbazen door de eerste wedstrijd meteen winnend af te sluiten. KZ kwam op voorsprong via Martijn van Grimbergen, zag SCHC eerst gelijk en daarna zelfs op voorsprong komen. Maar in het laatste deel van de wedstrijd sloeg KZ toe. De winnende treffer werd uiteindelijk gemaakt door Ruben Versteeg.

Rotterdam is de competitie uitstekend gestart met een 1-2 overwinning in de topper tegen Amsterdam. Door het grote aantal wisselingen in de selectie van Rotterdam waren er vooraf de nodige twijfels over de status van de ploeg van coach Albert-Kees Maneschijn. Maar door twee treffers van topschutter Jeroen Hertzberger toonde Rotterdam nog steeds een topclub te zijn.

Kampioen Kampong behaalde de grootste zege op de eerste speeldag. In eigen huis had Pinoké onvoldoende in te brengen. Kampong leverde na het vorige seizoen op papier veel doelpunten in door het stoppen van Constantijn Jonker en Quirijn Caspers, maar daar had de ploeg van Alexander Cox tegen Pinoké weinig hinder van. Silas Lageman overgekomen van Nijmegen scoorde zijn eerste treffer voor Kampong.

Het nieuwe HGC onder leiding van Paul van Ass toonde tegen Oranje-Rood dat het dit seizoen de topploegen wel eens moeilijk kan maken. Oranje-Rood moet vol aan de bak om de zege veilig te stellen. Aanvoerder Mink van der Weerden speelde met twee treffers weer een belangrijke rol bij Oranje-Rood.

Almere had vorig seizoen vaak pech door in de slotfase een duel als nog te verliezen. Het begin van het seizoen is wat dat betreft nog niet hoopgevend voor Almere. Tegen Bloemendaal moest de ploeg van coach Pasche Gademan drie minuten voor tijd de winnende treffer incasseren. Bij Bloemendaal scoorde de Belgische topper Arthur van Dooren bij zijn eerste wedstrijd voor Bloemendaal.

Den Bosch is sterk begonnen aan de competitie. Ook hier scoorde een nieuwe speler: Jelle Galema. De aanvaller kwam over van Oranje-Rood en nam de derde Bosche treffer voor zijn rekening.


Wat vind jij? Praat mee...