Round-up HK (H): Zeges Bloemendaal en KZ, gelijkspel OR-Amsterdam

Op de veertiende speeldag in de Hoofdklasse Heren heeft koploper Bloemendaal de topper met Kampong met 2-1 gewonnen. De kraker onderin tussen Klein Zwitserland en Tilburg eindigde eveneens in 2-1 voor de thuisploeg. Het duel tussen Rotterdam en Den Bosch bleef onbeslist (1-1) en Oranje-Rood en Amsterdam schoten in de strijd om een playoff-ticket niet veel op met het 1-1 gelijkspel. Hekkensluiter Almere ging flink onderuit op bezoek bij Pinoké: 6-1.

In de herhaling van de finale om de landstitel van afgelopen seizoen stapte Bloemendaal opnieuw als winnaar van het veld. Kampong werd met 2-1 verslagen. De Utrechtse formatie kwam al na twee minuten aan de leiding na een rake strafcorner van Jip Janssen. Na rust bogen de Mussen deze achterstand om in een voorsprong via treffers van Arthur van Doren, uit een strafcorner, en Roel Bovendeert. Het was overigens de eerste thuiszege van Bloemendaal op Kampong in de reguliere competitie sinds 23 februari 2014. Lees hier het complete wedstrijdverslag.

Met drie doelpunten had Seve van Ass een groot aandeel in de 1-4 zege van zijn ploeg HGC op Hurley. Het was voor Hurley de zevende thuisnederlaag van het seizoen. Daarmee is de ploeg de enige equipe die dit seizoen in de Hoofdklasse op eigen veld nog geen enkel punt veroverde. Hurley zag concurrent Klein Zwitserland drie punten uitlopen na de 2-1 zege op Tilburg, maar het behield de twee punten voorsprong op hekkensluiter Almere. HGC steeg een positie naar plek twee ten koste van Den Bosch.

In de strijd om rechtstreeks lijfsbehoud in de Hoofdklasse deed Klein Zwitserland goede zaken door concurrent Tilburg met 2-1 te verslaan. Hierdoor hebben beide ploegen nu een gelijk aantal punten, tien, maar is het doelsaldo van Tilburg nog wel beter. Blake Wotherspoon maakte de winnende treffer, nadat hij bij de stand 0-0 een strafbal had gemist. Voor Klein Zwitserland was het ook de eerste thuisoverwinning van het seizoen.

In de strijd om playoff-tickets schoten Oranje-Rood en Amsterdam niet veel op met het 1-1 gelijkspel. Beide ploegen hebben een achterstand van zeven punten op nummer vier Rotterdam, dat ook niet wist te winnen. Amsterdam leek lange tijd aanspraak te maken op de zege na een vroege goal van Teun Rohof, maar Jim van de Venne voorkwam in de slotfase een nederlaag voor Oranje-Rood. Door de remise zakten beide ploegen een plaatsje op de ranglijst. Lees hier het complete wedstrijdverslag.

Ook na veertien speeldagen blijft Almere de enige ploeg in de Hoofdklasse zonder overwinning. Op bezoek bij Pinoké werd de hekkensluiter getrakteerd op een fikse nederlaag: 6-1. Dennis Warmerdam maakte twee doelpunten voor de Steekneuzen, die keurig op een zesde plaats staan nadat de ploeg Oranje-Rood en Amsterdam passeerde op de ranglijst.

Het duel tussen Rotterdam en Den Bosch, de tweede topper van de middag, kende geen winnaar. Met zijn 263ste doelpunt in de reguliere competitie kroop Jeroen Hertzberger op de ranglijst aller tijden weer dichter naar Bram Lomans, die met 264 treffers op de vijfde plaats staat. Den Bosch zakte door de puntendeling naar de derde plaats ten faveure van HGC dat tegen Hurley de volle buit pakte.

—-
Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de veertiende speeldag in de Hoofdklasse Heren.


1 Reactie

  1. aernoud-lippmann

    Benieuwd wat NOS zal doen volgende week ...? Topper HGC -BLOEMENDAAL ( nrs 2 & 1) Eindelijk eens live 🙏 Vrees echter dat het weer schaatsen zal worden vanuit Heerenveen 🥵


Wat vind jij? Praat mee...