Jong Oranje Dames wint 2e duel tegen China

Jong Oranje Dames heeft de 2e wedstrijd in 2 dagen tegen de leeftijdsgenoten van China gewonnen met 2-1 in het Wagener Stadion. Donderdag speelden de formatie van bondscoach Rick Mathijssen nog 2-2 tegen de Aziaten. Nederlands vrouwenploeg onder 21 jaar is nog steeds zonder de speelsters van Den Bosch en SCHC, die vanwege het spelen van de EHCCC vrij zijn.

Mathijssen over de wedstrijd van vrijdagochtend, waarin Pleun van der Plas en Tess van Ramshorst voor Nederland scoorden na een 0-1 achterstand: ‘We speelden veel beter dan gisteren. Vandaag herkenden de meiden zelf dat de Chinezen vrij snel 1 op 1 gingen spelen achterin. Zij zijn daar ontzettend goed in, ze spelen veel gedisciplineerder en gestructureerder dan wij gewend zijn.’

Een relatief onbekende tegenstander als China is lastig te bespelen voor de Nederlandse dames. ‘De Chinezen gebruiken andere technieken en kunnen goed ballen afpakken. De meiden zeiden het zelf op de bank al: ‘Soms denk je dat je er voorbij bent, maar dan hebben ze hem toch nog’. Daarom zijn dit soort potjes verschrikkelijk leerzaam.

WK in Chili

Jong Oranje Dames bereidt zich voor op de Junior Women World Cup, die van 23 november tot en met 4 december 2016 wordt gespeeld in Santiago (Chili). In het pinksterweekend werden de vrouwen 2e op het 4-landentoernooi in Bad Kreuznach.

‘We zitten nu midden in de selectieprocedure voor het WK’, vertelt Mathijssen. ‘Meiden krijgen nu de kans zich te laten zien en hun plekje in de groep te verdienen. Ik heb inmiddels een goed beeld van hoe we ervoor staan. Nu hebben we eerst even 2,5 week vakantie. 7 Juni starten we weer en dan gaan we naar Engeland voor een oefenserie.’

27. onbekend 0-1
28. Pleun van der Plas 1-1
42. Tess van Ramshorst 2-1

Lees ook

 


Wat vind jij? Praat mee...