Landelijk A: spektakel verwacht bij jongens in 2de seizoenshelft

De vier winterkampioenen bij de landelijke A-jeugd zijn bekend. Tilburg (meisjes A), Rotterdam (jongens A) en Laren (zowel jongens als meisjes) kunnen zich gedurende de winterstop de koploper noemen. Hieronder de uitslagen van de vijfde speelronde. Nog leuke foto’s van de onderstaande wedstrijden? Of klopt een uitslag of stand niet? Mail dan naar redactie@hockey.nl!

Meisjes A – Poule I

De spanning in de bovenste regionen is helemaal terug in poule I door toedoen van HGC. De ploeg uit Wassenaar trof vandaag koploper Tilburg en zorgde voor de eerste nederlaag van de Brabanders in de reguliere competitie. Uiteindelijk won HGC met 4-3, waardoor het gat met de koploper enkel drie punten bedraagt na vijf speelrondes. Vlak daarachter zitten Amsterdam en SCHC: de club uit de hoofdstad bleef steken op een gelijkspel tegen Push, terwijl SCHC verdedigend landskampioen hdm nipt met 0-1 versloeg. Onderin noteerde Wageningen de eerste driepunter van het seizoen (1-3 tegen Groningen) en nam daarmee afscheid van de laatste plaats in de poule.

Een blije HGC-coach Yara Casteleijn na de 4-3 winst tegen koploper Tilburg. Bron: Rob Keijser

Meisjes A – Poule II

In poule II heeft Maastricht voor een daverende verrassing gezorgd door Den Bosch te verslaan. De ploeg uit Limburg had na vier wedstrijden pas twee punten, maar haalde nota bene tegen het nog ongeslagen Den Bosch de eerste driepunter van het reguliere seizoen binnen. Door de nederlaag van de Bosschenaren loopt Laren verder uit, aangezien zij zelf won van Bloemendaal (2-1). Onderin troffen Weert en Cartouche elkaar, waarbij de Limburgse ploeg uiteindelijk met ruime cijfers won van het nog puntloze Cartouche. Cis Ypelaar was daarbij belangrijk met drie treffers. In het laatste duel in de poule won Gooische met 0-1 van Zwolle en springt daardoor net voor de winterstop naar de derde plaats op de ranglijst.

Laren MA1. Bron: Barbara van Waardhuizen

Actiefoto van Zwolle MA1 tegen Gooische MA1. Bron: Matthé Schuurmans

Actiefoto van Zwolle MA1 tegen Gooische MA1. Bron: Matthé Schuurmans

Jongens A – Poule I

De spanning blijft op een hoog niveau bij Landelijk Jongens A, met vier ploegen die lijken te gaan strijden om de twee bovenste plekken. De winterkampioen is Rotterdam, dat op bezoek bij MOP met 2-3 won. Net als vorige week in de topper tegen Oranje-Rood was Olivier Hortensius met een rake strafcorner de gevierde man. Achter de verdedigend landskampioen zitten drie ploegen op geringe afstand. Zo staan Kampong en Oranje-Rood na dit weekend nog steeds maar op drie punten achterstand. De Utrechters wonnen op bezoek bij Rood-Wit, terwijl de Eindhovenaren flink uithaalden tegen Groningen (6-0). Daarnaast maakt Victoria nog een kans op de play-offs: de stadsgenoot van Rotterdam staat op tien punten, na een 6-1 overwinning in eigen huis tegen Union.

Jongens A – Poule II

Laren gaat het zaalseizoen in als de koploper in poule II, maar de verschillen zijn ook heel klein met de concurrenten. De Larense club had zelf weinig moeite met Schaerweijde (2-6) en staat daardoor op elf punten na vijf duels. Nummer vier Den Bosch, dat met 0-1 won van Nijmegen, staat echter op slechts drie punten van de koploper. Daar tussen staan Bloemendaal en Push na vijf speelronde beide op acht punten. De Mussen versloegen Klein Zwitserland met 2-1. Push moest genoegen nemen met een 3-3 gelijkspel tegen hdm. De club uit Breda speelt volgende week een inhaalwedstrijd en kan bij winst alsnog op gelijke hoogte in punten komen met Laren.


Wat vind jij? Praat mee...