Livera HK (D): Bloemendaal wint weer, Amsterdam morst punten

De dames van Bloemendaal hebben hun derde overwinning op rij geboekt in de Livera Hoofdklasse Dames. De ploeg van coach Jeroen Visser won na een 2-0 achterstand met 3-2 in Utrecht van Kampong, dat nog maar een punt heeft uit drie duels. Landskampioen Amsterdam morste in eigen huis punten. De Bosderby tegen Hurley eindigde in 1-1. Den Bosch boekte net als Bloemendaal de derde overwinning op rij na de 0-3 tegen hdm. SCHC haalde uit tegen promovendus HGC. Het werd 6-1.

Amsterdam leed voor de tweede keer op rij puntenverlies. Afgelopen zondag voorkwam SCHC in de slotfase een Amsterdamse zege dit keer lagen de buren van Hurley dwars: 1-1. Voor Hurley was het alweer het derde gelijkspel in drie duels. Gitte Michels maakte vlak voor rust gelijk uit ene strafcorner, nadat Charlotte Verga uit dezelfde situatie de landskampioen op voorsprong had gezet.

Voor het eerst sinds 2015 won Bloemendaal weer eens in Utrecht van Kampong. Dat de Mussen er met de drie punten vandoor zouden gaan, leek onwaarschijnlijk toen Kampong na zes minuten al op een 2-0 voorsprong stond dankzij treffers van Lisa Gerritsen en Renée van Laarhoven. Bloemendaal trok de stand nog voor rust gelijk, waarna in de slotfase de ploeg er met de drie punten aan de haal ging.

Het was in Laren lang wachten op de doelpunten. Na iets meer dan een uur opende Lisa Post uit een strafcorner de score voor Oranje-Rood. De Eindhovense ploeg leek daarmee op weg naar de derde overwinning op rij. Maar vlak voor tijd kreeg Laren een strafbal die werd benut door Mila Muyselaar. Hiermee stelde ze het tweede punt van het seizoen voor Laren veilig.

Na twee nederlagen pakte Pinoké in het eerste deel van het dubbelweekend het volle pond. Promovendus Victoria werd met 2-1 verslagen. Bij rust leidden de Steekneuzen met 1-0 via Sian Keil. Deze stand werd door Kiki van Wijk uit een strafcorner verdubbeld. Victoria deed vervolgens nog wel iets terug. Marijn Verheul verkleinde de achterstand. De gelijkmaker viel niet, waardoor Victoria de tweede nederlaag van het seizoen moest slikken.

Ondanks de snelle voorsprong slaagde HGC er niet in om in Bilthoven te stunten tegen SCHC. Isis van Loon zette de promovendus al na drie minuten op voorsprong. Nog voor de rust had SCHC die achterstand gerepareerd via Miloe Jaeger en Pien Dicke. Ginella Zerbo, topscorer van afgelopen seizoen in de Livera Hoofdklasse Dames, deed vlak na de pauze ook een duit in het zakje. In slotfase liep SCHC verder uit naar 6-1. Jaeger maakte haar tweede doelpunt van de avond en Yibbi Jansen en Caia van Maasakker verzilverden een strafcorner.

Net als Bloemendaal heeft Den Bosch na drie wedstrijden negen punten. In Den Haag werd hdm met 3-0 opzijgezet. Na een doelpuntloos eerste kwart opende Frédérique Matla de score. Deze score werd nog voor rust verdubbeld door Joosje Burg, die na de pauze met haar tweede doelpunt van de avond de eindstand op het bord zette.

Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de derde speeldag in de Livera Hoofdklasse Dames.