Livera HK (D): Kampong verspeelt punten, winst Oranje-Rood

De dames van Laren hebben hun tweede nederlaag van het seizoen geleden. Op de elfde speeldag verloor de ploeg in eigen huis met 3-1 van Oranje-Rood. Kampong verspeelde punten tegen het laaggeklasseerde Bloemendaal. In Utrecht werd het 1-1. Hekkensluiter Groningen ging opnieuw onderuit. Amsterdam was met 0-3 te sterk. Den Bosch was in de topper met 2-1 te sterk voor SCHC, dat de eerste nederlaag van het seizoen leed.

Amsterdam herstelde zich tegen Groningen van de verrassende nederlaag vorige week tegen Kampong (0-1). Op de Harener Holt werd met 3-0 gewonnen. Marijn Veen opende de score uit een strafcorner, waarna Eva de Goede de voorsprong verdubbelde. Kelly Jonker zette in de 48ste minuut de eindstand op het bord. Groningen blijft door de negende nederlaag hekkensluiter in de Livera Hoofdklasse Dames.

Den Bosch heeft de aanval op koppositie door SCHC afgeslagen. Aan de Oosterplas won de koploper in de Livera Hoofdklasse Dames met 2-1. Sian Keil opende de score voor de landskampioen met een tip uit een strafcorner. Met een snoeiharde backhand maakte Frédérique Matla er 2-0 van. Vlak na rust verkleinde Delfina Merino er 2-1 van, maar SCHC slaagde er niet in om de eerste nederlaag van het seizoen te voorkomen. Lees hier het uitgebreide wedstrijdverslag.

Na de zeperd vorige week tegen SCHC (6-1 verlies) Pinoké met 3-1 van Huizen. Pas na rust wist Pinoké het duel naar zich toe te trekken. Huizen was na elf minuten spelen op voorsprong gekomen via een doelpunt van Anne van Erp. Kari Stam tekende in de 37ste minuut uit een strafcorner voor de gelijkmaker. Anna O’Flanagan bezorgde met haar twee doelpunten de Steekneuzen de drie punten.

Laren incasseerde de tweede nederlaag van het seizoen. De ploeg van Robert-Jan Cox, die geen beroep kon doen op de geblesseerde Lieke van Wijk, werd op efficiëntie afgetroefd door Oranje-Rood. Laren verzuimde met name in het eerste kwart de tegenstander pijn te doen. Een doelpunt van Lisanne de Lange uit een strafcorner werd afgekeurd. De bal was te hoog, oordeelde de scheidsrechter. Daarna kreeg Macey de Ruiter twee goede kansen op de score te openen, maar liet deze mogelijkheden onbenut. Het was vlak voor het einde van het eerste kwart dat Oranje-Rood op voorsprong kwam. Valerie Magis sloeg raak uit een strafcorner en twee minuten later werd Yibbi Jansen bediend door Donja Zwinkels. Jansen wipte vervolgens de bal over de uitkomende keepster Karlijn Adank in het doel. Meteen na rust verkleinde Joëlle Ketting de achterstand van Laren. Ze rondde een goede actie van Maxime Kerstholt af. Ondanks de druk van Laren bleef de gelijkmaker uit. Een counter leverde uiteindelijk de derde treffer voor Oranje-Rood op via Freeke Moes. Lees hier het uitgebreide wedstrijdverslag

Hdm blijft kwakkelen in de Livera Hoofdklasse Dames. De Haagse formatie ging voor eigen publiek met 0-1 onderuit tegen Hurley. De enige treffer van het duel werd gemaakt door Gitte Michels. Zij verzilverde na rust een strafcorner. Hdm staat negende met slechts twee punten voorsprong op Bloemendaal, dat op een play-outplek staat. Hurley is inmiddels opgeklommen naar de zevende plaats.

Kampong hoopte de 1-0 overwinning op Amsterdam vorige week een goed vervolg te geven. Daarin slaagde de ploeg van coach Santi Freixa niet in. Lang koesterde Kampong een 1-0 voorsprong dankzij een treffer van Michelle Simons, maar een minuut voor tijd zette Fee Schreuder uit een corner de eindstand op het bord. Een belangrijke puntendeling voor Bloemendaal dat nu vier punten los staat van directe degradatie. Bovendien is het gat met de ‘veilige’ plek negen nog maar twee punten.