Livera HK (D): Topper onbeslist, spektakel bij Bloemendaal-Laren (4-4)

De topper in de Livera Hoofdklasse Dames tussen Den Bosch en SCHC bleef onbeslist. Het werd 2-2 nadat Den Bosch bij rust met 2-0 had geleid. Bloemendaal en Laren maakten er op ’t Kopje een waar spektakelstuk van. Na zeventig minuten stond de eindstand van 4-4 op het bord. Hurley leed de eerste nederlaag van het seizoen. In Eindhoven was Oranje-Rood met 3-0 te sterk.

Aan de afslag van de topper tussen Den Bosch en SCHC ontbraken de internationals Caia van Maasakker, Margot van Geffen en Ireen van den Assem. Den Bosch leidde bij rust met 2-0, maar zag na de pauze SCHC zich terugvechten naar een gelijkspel dankzij twee doelpunten binnen zes minuten. Voor de tweede week op rij wist Den Bosch een topwedstrijd niet in winst om te zetten. Desondanks blijft de Bossche formatie aan kop in de Livera Hoofdklasse Dames. SCHC is derde op twee punten van de lijstaanvoerder.

Lees hier het volledige wedstrijdverslag van Den Bosch-SCHC

Oranje-Rood blijft prima meedraaien in de top van Livera Hoofdklasse Dames. Met de 3-0 zege op Hurley is de Eindhovense formatie tweede op een punt achterstand op lijstaanvoerder Den Bosch. Oranje-Rood maakte het verschil pas na pauze nadat Manuela Vilar al na vier minuten de score had geopend. Voor Hurley was het de eerste nederlaag van het seizoen.

Lees hier het volledige wedstrijdverslag van Oranje-Rood-Hurley

Liefst acht doelpunten vielen er te bewonderen op ’t Kopje, eerlijk verdeeld over beide ploegen. Het was een spektakelstuk. Na negen minuten spelen stond Laren al met 0-2 voor dankzij twee treffers van Bente van der Veldt. Nog voor het einde van het eerste kwart had Bloemendaal die achterstand teniet gedaan. Na rust kwamen de Mussen zelfs op 3-2, maar boog Laren de achterstand in de slotfase om in een 3-4 voorsprong. Nieuwkomer Demi Hilterman voorkwam een nederlaag voor Bloemendaal door in de laatste seconde een strafcorner te benutten. Met tien punten uit zes duels heeft Bloemendaal al meer punten gescoord dan in het gehele vorige seizoen. Daarmee staat de ploeg van coach Jeroen Visser op een vierde plaats. Laren is terug te vinden op een tiende plek met zes uit zes.

De zeshonderdste wedstrijd in de Hoofdklasse is voor HGC in mineur geëindigd. De pas gepromoveerde formatie blijft ook na zes speeldagen zonder punten. De bezoekers van Pinoké namen de drie punten mee. De Steekneuzen scoorden rondom de rust via Kiki Rozemeijer en Kiki van Wijk. Met negen uit zes is Pinoké negende. HGC is laatste op een punt achterstand van Victoria, dat elfde staat.

Na twee overwinningen incasseerde Kampong de derde nederlaag van het seizoen. Op de eigen Klapperboom bleek hdm met 3-1 te sterk. Pien van Nes was met twee doelpunten van grote waarde voor de ploeg uit Den Haag. De andere treffer werd gemaakt door Eva van ’t Hoog. De zege in Utrecht betekende voor hdm alweer de derde overwinning op rij.

Het door blessures geplaagde Amsterdam werkte in Rotterdam tegen Victoria aan het zelfvertrouwen. Er werd met 6-1 gewonnen en daarmee boekte de landskampioen pas de tweede overwinning van het seizoen. Michelle Fillet en Eva de Goede waren beiden twee keer trefzeker. Lauren Stam en Charlotte Vega maakten de andere Amsterdamse treffers. Bente van Dijk deed in de slotfase nog iets terug voor het pas gepromoveerde Victoria.