Livera HK (D): Victoria verslaat HGC, Laren pakt punt tegen Amsterdam

Voor HGC lijkt het doek te zijn gevallen in de Livera Hoofdklasse Dames. In de degradatiekraker met Victoria dolf de Wassenaarse ploeg het onderspit (0-1). Het verschil tussen beide ploegen is nu opgelopen naar acht punten met nog zes wedstrijden te gaan. Laren deed goede zaken in de strijd om rechtstreekse handhaving door een punt te pakken tegen Amsterdam (1-1). Concurrent Bloemendaal leek voor een verrassing te zorgen tegen Den Bosch, maar de koploper liet zich niet verrassen: 2-4.

De degradatiekraker werd beslist in het voordeel van Victoria. De enige treffer van het duel kwam op naam van Sabine van den Eijnden. Het was voor Victoria de eerste thuiszege in de Livera Hoofdklasse Dames sinds 26 maart 2006. HGC leed de 24ste nederlaag in de Hoofdklasse op rij. Dit is de langste reeks nederlagen in de historie. Met nul punten uit zestien duels lijkt rechtstreekse degradatie onafwendbaar. Lees het uitgebreide wedstrijdverslag.

Amsterdam speelde voor de zesde keer in 16 duels gelijk. Dit keer kwam de landskampioen in het Gooi tegen Laren niet verder dan 1-1. Die stand was al bij rust bereikt. Tessel van Waardhuizen zette de geplaagde Larense ploeg op voorsprong, waarna Michelle Fillet uit een strafcorner de 1-1 in het doel pushte. Voor Laren was de puntendeling zeer welkom. Het kroop dichter naar concurrent Bloemendaal, dat op een veilige negende plaats staat. Het verschil tussen beide ploegen is nu nog maar een punt.

Koploper Den Bosch bleef ook in haar 23ste hoofdklassewedstrijd ongeslagen. Bij rust leek Bloemendaal op weg naar de eerste zege op Den Bosch sinds 24 november 1996. Treffers van Demi Hilterman en Nine Rijna maakten een achterstand na een doelpunt van Julia van den Heuvel ongedaan, maar na de pauze pakte de Bossche formatie alsnog de drie punten. Maartje Krekelaar maakte gelijk, waarna Ireen van den Assem met twee rake strafcorners de overwinning veiligstelde.

De burenruzie in het Amsterdamse Bos werd pas in de slotfase beslist. Een benutte strafbal van Frédérique Malefason bezorgde Pinoké de overwinning. Dankzij de drie punten stegen de Steekneuzen naar de vijfde plaats op de ranglijst en passeerde hierdoor Kampong en Hurley, dat twee plekken moest inleveren door de nederlaag. Met acht zeges dit seizoen heeft Pinoké het eindtotaal van vorig seizoen verbeterd. Het clubrecord van negen winstpartijen uit 2006-2007 is nu voor de ploeg in zicht.

SCHC blijft in het spoor van koploper Den Bosch na de 4-1 zege in Den Haag op hdm. De thuisclub kwam na twee minuten op voorsprong via Tessa Beetsma, maar Pien Dicke maakte snel gelijk. Na rust trok SCHC het duel naar zich toe met treffers van Ginella Zerbo, Yibbi Jansen en opnieuw Dicke. Het drietal vormt met de geblesseerde Frédérique Matla van Den Bosch de top vier van de topscorerslijst in de Livera Hoofdklasse Dames.

Donderdag:

Lees het uitgebreide wedstrijdverslag.


Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de zestiende speeldag in de Livera Hoofdklasse Dames.


4 Reacties

 1. llinde

  Gaat Bloemendaal stunten vanavond?

  1. circlestorm69

   Nee. Den Bosch heeft een nieuwe strafcorner specialist 😉

 2. Nvanas012

  Amsterdam?😑


Wat vind jij? Praat mee...