Programma Livera Hoofdklasse Dames aangepast na EK-winst

De KNHB heeft het programma voor de Livera Hoofdklasse Dames aangepast na de EK-winst van de Oranje Dames. De ploeg van bondscoach Alyson Annan veroverde door de titel ook een ticket voor de Olympische Spelen van Tokio 2020 en hoeft in oktober – in tegenstelling tot de Oranje Heren – geen olympische kwalificatiewedstrijden te spelen. Dat geeft ruimte om de competitie aan te passen.

Door de wijziging, zoals eerder al overeengekomen bij de Hoofdklasse-clubs, hebben de teams een dubbelprogramma minder in oktober en zit er in de play-offs ronde 1 meer tijd tussen de eerste en tweede wedstrijd.

Het gaat om de volgende wijzigingen in het Dames-programma:

  • Speelronde van vrijdag 22 november 2019 wordt verplaatst naar zondag 20 oktober 2019
  • Speelronde van vrijdag 6 maart 2020 wordt verplaatst naar zondag 27 oktober 2019
  • Speelronde van zondag 10 mei 2020 wordt verplaatst naar vrijdag 6 maart 2020
  • Play-offs ronde 1:  wedstrijd 1 wordt verplaatst van donderdag 14 mei 2020 naar zondag 10 mei 2020

De wijzigingen worden door de KNHB zo snel mogelijk verwerkt in de Standenmotor op hockey.nl en KNHB.nl.

Programma Hoofdklasse Heren ongewijzigd

Het programma van de Hoofdklasse Heren blijft ongewijzigd. De Oranje Heren spelen of in het weekend van 20 of 27 oktober een barrage voor een ticket naar Tokio. De competitie bij de Hoofdklasse Heren ligt daardoor in die weekenden stil voor alle teams.

 


2 Reacties

  1. adrievandeparel

    Programma nieuwe PRO LEAGUE januari t/m juni 2020 : 144 wedstrijden (72 bij de vrouwen en 72 bij de mannen, ieder team 16 wedstrijden en geen finales deze keer i.v.m. Olympische Spelen) Zie fihproleague.com NEDERLAND eerst uit naar India (steeds uit en thuis in 1 weekend), naar Spanje, naar Argentinië (dus 2x in 1 weekend !), thuis Nieuw Zeeland, thuis Australië, thuis Groot Brittannië, thuis Duitsland, uit België, eindstand na poulewedstrijden is eindstand PRO LEAGUE, 3 weken na laatste wedstrijden in België , vrijdag 26 juni en zondag 28 juni '20, beginnen de Olympische Spelen in Tokio/Japan , 24 juli t/m 9 augustus '20, SUCCES

  2. adrievandeparel

    Eerst uit naar China en dan USA, de mannen moeten eerst naar India en daarna Spanje.


Wat vind jij? Praat mee...