Rick Mathijssen: ‘Op deze manier gaat de clubcompetitie kapot’

Met een 3-4 zege op de sterke promovendus Pinoké stapten de dames van Amsterdam zondagmiddag van het veld. Dat betekende in de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft ook meteen de eerste drie punten van 2019 voor de ploeg van coach Rick Mathijssen. Dat het spel van de huidige nummer twee van de ranglijst nog niet overtuigde was volgens Mathijssen te verwachten.

Voor onze camera zegt hij hierover: ‘Pinoké is gewoon een hele goede ploeg. Ik had vooraf ook geen enkele graadmeter om aan te nemen dat we vandaag deze wedstrijd zouden winnen. Dat komt, heel simpel, doordat we vandaag pas voor het eerst het hele team bij elkaar hadden.’ En de reden daarvoor ligt volgens Mathijssen voor een groot deel bij de Pro League en het daardoor moeten missen van zijn internationals in de voorbereiding. ‘Het idee van de Pro League snap ik, maar ik zie totaal de meerwaarde niet. De clubcompetitie in Nederland, en daar sta ik voor als clubcoach, gaat kapot op deze manier. Ik denk dat het niet te combineren is.’

Overstap naar mannenhockey

Mathijssen gaf in december aan dat hij na dertien seizoenen dameshockey de ambitie heeft om na dit seizoen als coach aan de slag te gaan in het mannenhockey. Maar heeft zich al een club gemeld en wat wil Mathijssen eigenlijk zelf? Aan de slag in de Hoofdklasse of in de Promotieklasse, als assistent of als coach, of misschien toch een internationaal avontuur?

Bekijk het uitgebreide interview met Mathijssen hierboven!


5 Reacties

 1. hva

  Amsterdam is compleet toch? En pinoke?

 2. cmb-koning

  Een zeer zelfverzekerde Rick Mathijssen, hij komt binnenkort zo te horen met verrassend nieuws. Alweer een coach die zich terecht afkeert van de PL intensiviteit. Roofbouw op speelsers en staf, roofbouw op de verengingen die oranje spelers leveren. Er lopen te veel spelers rond die vanaf vorig jaar eind juli tot 2 juli a.s. nauwelijks een enkele onbelaste vrije week hebben kunnen nemen ivm training/en of wedstrijd(voorbereiding) . Programma tot 2 juli is weer overbezet door competitie, Europacup d en h playoffs ,PL incl eind toernooi Medio aug begint voor h en d de EK in Belgie . Voorbereiding zal wel medio juli startten ! Voorbereiding hoofdklasse competitie 2019 begint voor deze selectie pas op 1 september . Shame on you KNHB als werkgever/competitieleider. Shame on you FIH. Dit nooit meer . Terug naar een championship met een voorronde per contingent, de beste twee gaan door en een finale ronde voor de 8 landen wat later.Dat trekt pas publiek en heeft locaal aandacht en is veel duurzamere dat dit heen en weer gezwabber over de wereld. De KNVB heeft met succes Ajax in bescherming genomen tegen een overbelaste(internationale) competitie .Nu nog de KNHB en FIH . Die houden zich pvallend doodstil , de coaches en verenigingen niet meer gelukkig .

 3. rancoburgzorg

  Rick Mathijssen is eerder slapjes in zijn kritiek op de Pro liga. Mummelt wat over tijdzones en zo. Maar hij snapt KNHB "heel goed". Dan is hij één van de weinigen. Ik geloof ook niet dat de Hoofdklasse stuk gaat. Die zal gewoon doorgaan hoor, maar met minder sponsors, publiek en geld.

 4. conegut

  En weer iemand die het niet met de pro League eens is.. zo wordt het van korte duur..

  1. jappiekrekel

   Een idee.. laat men in het vervolg ook eens nadenken over de praktische invulling, risico’s en haalbaarheid. En dat graag ook spelers en clubs betrekken bij de evaluatie. Dit alles is tot op heden een FIH Bobo marketing geweest. Maar ja met een voormalig FIFA lid


Wat vind jij? Praat mee...