Vrijdag en zaterdag Oranje op Ziggo, Adam – Kampong bij de NOS

De liefhebbers van hockey op tv kunnen de komende dagen hun hart ophalen: vanaf vrijdag is er drie dagen lang hockey te zien. Vrijdag en zaterdag met de wedstrijden van Oranje Dames voor de FIH Pro League in India bij Ziggo Sport, zondag met de topper in de Tulp Hoofdklasse Heren tussen Amsterdam en Kampong die (in samenvatting) bij de NOS te zien is.

De Oranje Dames zijn dinsdag met een jonge selectie afgereisd naar India, waar onder leiding van assistent-coach Joost Bitterling twee wedstrijden voor de Pro League worden gespeeld. De wedstrijd van vrijdag begint om 16.00 uur Nederlandse tijd en is voor Ziggo-abonnees live te zien op Ziggo Sport (kanaal 14). Abonnees met een Ziggo Sport Totaal pakket kunnen het duel vanuit Bhubaneswar bekijken op Ziggo Sport Select.

Zaterdag bij de tweede wedstrijd van de dubbel treedt de koploper van de Pro League om 12.00 uur aan in India. Abonnees van Ziggo kijken het duel op Ziggo TV (kanaal 13). Abonnees met een Ziggo Sport Totaal-pakket zien de bal rollen op Ziggo Sport Docu. John Van Vliet geeft commentaar bij beide duels. Een samenvatting van de ontmoetingen is ook te zien op hockey.nl.

Tulp Hoofdklasse Heren

Vanwege het WK U21 voor dames in Zuid-Afrika is er deze week geen speelronde in de Hoofdklasse Dames. In de Tulp Hoofdklasse Heren zijn er deze week liefst twee speelronden. Donderdag wordt de vorige week vrijdag vanwege de sneeuw afgelaste speelronde 17 ingehaald. Op het duel tussen SCHC en Kampong na. Dat Utrechtse treffen werd dinsdag al gespeeld. Kampong won met 2-5 in Bilthoven.

Op hockey.nl zijn donderdag alle livestreams en een liveblog te zien, zodat je geen hoogtepunt hoeft te missen. Wij zijn zelf aanwezig bij de Bos-derby tussen Amsterdam en Pinoké. Daarvan lees je een verslag op onze site en app.

NOS

De wedstrijd Amsterdam tegen Kampong is zondag de absolute topper in de Tulp Hoofdklasse Heren. Zowel hockey.nl als de NOS besteedt volop aandacht aan de wedstrijd tussen de huidige nummers twee en drie op de ranglijst. Hockey.nl met een liveblog vanaf 14.15 uur en een livestream, de NOS met een samenvatting in de Studio Sport-uitzending van 18.00 uur.

Alexander Cox. Foto: Bart Scheulderman

Het duel in Amsterdam is ook een weerzien van coach Alexander Cox met de Utrechtse formatie, waarmee hij twee landstitels en een EHL won. De tweede landstitel won Cox met Kampong nadat hij in de finale van de play-offs zijn huidige ploeg Amsterdam versloeg. Voor de hoofdstedelingen was dat in 2018 ook de laatste keer dat ze zich konden mengen in de strijd om de landstitel. Dit seizoen hebben ze de weg naar boven weer gevonden en strijden ze volop mee voor een play-offticket.


Wat vind jij? Praat mee...