Bloedneus voor Pruyser: ‘Ik kreeg een flinke elleboog’

Mirco Pruyser kreeg tegen India (2-1) een keiharde elleboogstoot van Raghunath Vokkaliga. Het gevolg was een bloedneus. Vokkaliga werd bestraft met een gele kaart en een tijdstraf van 10 minuten.

Pruyser weet zeker dat het een bewuste elleboogstoot was van de Indiër die eerder in de wedstrijd uit een strafcorner de 1-1 had gemaakt. ‘Ik had in het begin niet eens door dat ie een straf kreeg, maar het was geel. Tja, moet ik zeggen dat het rood was? Ik weet het niet. Naar mijn mening was het wel een opzettelijke elleboog.’

Bloedneus

Vokkaliga raakte Pruyser vol op zijn neus. ‘Gelukkig gaat het goed met me. Ik heb niks gebroken’, zegt de aanvaller. ‘M’n neus begon wel flink te bloeden. Ik ging er iets eerder uit dan de bedoeling was, maar vanaf het laatste kwart was ik er weer bij.’

‘Gewonnen op een vechtmanier’

In dat laatste kwart trok Oranje de wedstrijd naar zich toe dankzij een rake strafcorner van Mink van der Weerden (2-1). ‘Het was een zwaar potje. Volgens mij waren wij de hele wedstrijd de bovenliggende partij, alleen de goals ontbraken. We hebben die pot op een vechtmanier binnengesleept. Het was nog wel een bizar einde met die 5 corners achter elkaar. Een superoverwinning.’