Caldas kijkt na hectische maand uit naar taai duel met Spanje

Na een maand zonder interlands, maar waarin genoeg gebeurde in en rondom de selectie van de Oranje Heren, komt Nederland zaterdag voor de zesde keer dit seizoen tijdens de Pro League in actie. Voor een uitverkocht stadion met vijfduizend toeschouwers is Spanje vanaf 18.00 uur de tegenstander in Rotterdam. Na afloop van de laatste training voorafgaand aan het duel spraken we vrijdagavond uitgebreid met bondscoach Max Caldas over de ‘hervatting’ van de Pro League. 

Wat verwacht hij van het treffen met de Spanjaarden en hoe groot is de druk, met een zesde plek op de ranglijst in handen, binnen Oranje om tegen Spanje koste wat kost te winnen? Ook blikken we met Caldas, die deze week Arjen Lodewijks (Den Bosch) opriep als vervanger van de geblesseerde Jorrit Croon, terug op de afgelopen maand. Een hectische maand waarin Hoofdklasse-clubs en clubcoaches hun frustraties uitten over het schema en de belasting van de Pro League voor hun spelers.  Hoe heeft de bondscoach de voorbije weken ervaren en kijkt hij aan tegen het vertrek van assistent-coach Graham Reid en de aanstaande komst van een fulltime-assistent?

Dat en meer zie je in bovenstaand interview.  

Bekijk ook

Na een afwezigheid van bijna zes maanden prijkt in de selectie van Oranje weer de naam van Floris Wortelboer. Wortelboer, die in de winter herstelde van een schouderblessure en na de winterstop alweer wekelijks in het shirt van Bloemendaal schittert, geeft aan het teamgevoel bij Oranje gemist te hebben. Bekijk het interview hier beneden.


7 Reacties

 1. mickh

  Caldas lekker geaggiteerd vanaf minuut 09, als hij aangesproken wordt op tot heden het schamele resultaat in de Pro League. Vervolgens ratelt hij nog wat onzin; het gaat niet om de punten, er hoeft ook eigenlijk helemaal niet gewonnen te worden, nee joh, er kan gewonnen worden. Maar in Juni, bij de Final Four, zullen ze er wel staan. Ik kan er werkelijk geen touw aan vastknopen. Wat een idiotie. Mag slechts hopen dat de spelers dit soort kwatsch niet dagelijks te horen krijgen

 2. luchtisblauwgrasisgroen

  Haha ‘wij doen niet aan punten’. Max gaat er vanuit dat Nederland zich automatisch plaatst omdat de final four in Nederland zijn? Geen enkele zelfreflectie over wat er mis is gegaan in de vorige wedstrijden, en er staat geen druk op de wedstrijd van morgen. Het is me echt totaal onduidelijk wat de strategie van Caldas is, maar lijkt mij duidelijk dat als de final four niet wordt gehaald we ook opzoek mogen naar een nieuwe bondscoach.

 3. madeliefwater

  Ik begrijp überhaupt niet wat hij zegt.

 4. robvisser

  Max kan slecht tegen kritiek en zou meer aan zelfreflectie kunnen doen. Het is geen makkelijke situatie met al die Hoofdklasse clubs die te hoop lopen tegen Oranje en de Pro League, maar met de spelers die er wel waren had Oranje echt beter moeten presteren. Ik mis de urgentie bij Max, het klinkt wat vrijblijvend en dat vertaalt zich denk ik in gebrek aan scherpte in het veld. Het zal nog een hele klus worden om de final four te halen. Misschien moeten de Oranje heren na dit jaar stoppen met de Pro League, want dit poldermodel waarbij deels tegemoet wordt gekomen aan de Hoofdklasse clubs en aan de Pro League is geen win-win situatie. In sport moet je ergens vol voor gaan/kiezen als je iets wilt bereiken en dat is nu beslist niet het geval. De dames van Oranje weten de Pro League en de competitie nog wel te combineren vanwege hun surplus aan kwaliteit.

  1. jappiekrekel

   RobV: Heeft paniek maken zin?...of heb je een voorbeeld waar dat goed uitpakte in welke tak van sport dan ook?

 5. Conrad

  Vreemd dat de KHNB een jaar voor de OS wijzigingen in de staff toestaat. Hadden ze Reid niet aan zijn contract kunnen houden om stabiliteit in de staff te waarborgen? Nu nog op zoek moeten naar een FT assistent lijkt me verre van ideaal (tenzij ze A. Cox weten te strikken).

  1. jappiekrekel

   En dan.. een assistent die niet gemotiveerd is..? Lijkt me veel slechter


Wat vind jij? Praat mee...