Dubbele Pro League-confrontatie Oranje tegen België uitverkocht

Alle 4260 kaarten voor de dubbele confrontatie van de Oranje Heren en Oranje Dames tegen België tijdens de FIH Pro League zijn uitverkocht. Beide wedstrijden worden gespeeld op zondag 9 juni bij Den Bosch aan de Oosterplas.

Het wordt de eerste keer dat de FIH Pro League naar de Oosterplas komt. Eerst volgen nog wedstrijden bij Kampong, Rotterdam en Oranje-Rood. De wedstrijden tegen onze zuiderburen zijn niet de enige duels die bij Den Bosch gespeeld worden. Op woensdag 12 juni nemen de Oranje Dames het op tegen Nieuw-Zeeland. Voor die wedstrijd zijn nog kaarten beschikbaar.

Oranje Dames

De dag begint met de wedstrijd van de Oranje Dames om 13.30 uur. Het is niet de eerste Pro League-wedstrijd die de dames op eigen bodem voor een vol stadion spelen. De duels tegen China en Amerika in Utrecht en Rotterdam zijn ook uitverkocht.

De dag voor de ontmoeting tussen Nederland en België in Den Bosch staan beide teams ook in Antwerpen tegenover elkaar.

Oranje gaat op dit moment aan kop tijdens de FIH Pro League. Nederland heeft vijf wedstrijden gespeeld en twaalf punten behaald. Tegenstander België staat momenteel vierde met zeven punten uit vier wedstrijden.

FIH PRO LEAGUE - Rotterdam klaar voor interlandspektakel

De eerste wedstrijd van de FIH Pro League op Nederlandse bodem was in Rotterdam.

Oranje Heren

Nadat de Oranje Dames van het veld stappen in Den Bosch, is het om 16.00 uur de beurt aan de mannen. Net als de vrouwen reizen ook de mannen een dag eerder naar Antwerpen voor hun uitwedstrijd tegen België.

Op dit moment staat België op de tweede plek, met negen punten uit vier wedstrijden. De Oranje Heren staan er iets minder goed voor. Zij behaalden zes punten uit vijf wedstrijden. De laatste keer dat beide teams tegenover elkaar stonden was tijdens het WK in India. In de finale kwamen de ploegen niet verder dan 0-0, waarna België na shoot-outs de wereldtitel veroverde.


Wat vind jij? Praat mee...