Round-up PK (D): MOP herfstkampioen na zondag met zwarte rand

Na de zesde speelronde in de Promotieklasse Dames noteren we MOP als herfstkampioen. De ploeg uit Vught troefde Groningen met 0-4 af. Daarmee verstevigt het team van coach Mark Dekker haar koppositie. MOP heeft nu twee punten voorsprong op de (nieuwe) nummer twee Ring Pass.

De wedstrijd tussen Leonidas en Leiden ging niet door vanwege het overlijden van Leonidas-speelster Rosella Lindeman.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HIC Dames 1 • 2023-2024 (@hic.d1)

Na een reeks van drie puntendelingen won HIC weer eens. In het Gooi versloegen de Amstelveense dames Laren met 0-3. Helen Jacobs was met twee doelpunten de matchwinner van de dag. De andere goal kwam op naam van Lotte de Koning. Dankzij deze zege springt HIC van de tiende naar de vierde plek op de ranglijst.

Ring Pass profiteerde van de misstappen van de concurrentie bovenin. De zo sterk presterende promovendus zegevierde in eigen huis tegen een andere promovendus: Nijmegen. Al in de zesde minuut van de wedstrijd scoorde Tessa van Haaster het enige doelpunt van de middag. Dankzij deze overwinning stijgen de Delfste vrouwen naar plaats twee.

Dankzij een doelpunt van Tessa van Haaster won Ring Pass met 1-0 van Nijmegen. Foto: Rob Römer

Push en Klein Zwitserland grijpen weer naast een zege

Het lukt Klein Zwitserland en Push maar niet om te winnen. Beide ploegen noteerden alweer hun vierde gelijkspel van het seizoen. Klein Zwitserland hield Huizen op 1-1, terwijl Push niet verder kwam dan 2-2 tegen Victoria. Daarmee zien we Push en KZ met beide vier punten voorlopig op de onderste twee plekken terug.

 

 


Wat vind jij? Praat mee...