PO2016: Bloemendaal en Pinoké blijven in Hoofdklasse

De 2e wedstrijden in de best-of-3-serie van de play-outs. Bloemendaal en Pinoké zetten woensdag al een sterke 1e stap richting lijfsbehoud door de uitwedstrijd te winnen. Zaterdag, in eigen huis nota bene, hadden de ploegen het beduidend lastiger. Beide hoofdklassers wonnen uiteindelijk wel: Pinoké via shoot-outs en Bloemendaal na een golden goal. 

Bloemendaal en Pinoké zien we volgend jaar dus terug in de Hoofdklasse. Were Di en Nijmegen spelen, net als afgelopen jaar, in de Overgangsklasse.

Zie de round-up van woensdagavond voor de uitslagen van de 1e wedstrijden.

Voor het complete resterende play-offoverzicht, kan je terecht op onze pagina.

Aanvullingen? Mail ze naar redactie@hockey.nl.

Pinoké – Nijmegen 0-0 Pinoké wint na shoot outs 2-1

In de reguliere speeltijd kon zowel Pinoké als Nijmegen niet tot scoren komen, waardoor shoot-outs uitkomst moesten bieden. In die serie trokken de Amsterdammers aan het langste eind: Bo Peijs en Frances Westenberg schoten raak voor de Steekneuzen. Door de 0-2 zege van woensdag prolongeert Pinoké het Hoofdklasse-verblijf opnieuw dankzij play-outs.

 

Bloemendaal – Were Di (D) 3-2 na golden goal

Were Di staat na een fantastisch seizoen met lege handen. De Tilburgers werden overtuigend 1e in poule B van de Overgansklasse. De Brabanders verloren vervolgens de strijd om het algeheel Overgangsklasse-kampioenschap van Groningen, waardoor de weg naar de Hoofdklasse nog langs Bloemendaal liep. Were Di kwam woensdag net te kort, nadat het op voorsprong was gekomen. Zaterdag herhaalde dat trieste scenario zich. De ploeg van Janneke Woudenberg kwam 2 keer op voorsprong door Denise Zweers, maar verloor uiteindelijk in de verlenging door een golden goal van Maxine Fluharty. Dit gebeurde slechts een minuut nadat Kiki de Ruiter een uitgelezen kans, een strafbal, gemist had. Doelvrouwe Laura Sluijter stapte de verkeerde hoek in, maar kon De Ruiters inzet met haar stick nog net uit haar goal tikken.

18. Denise Zweers 0-1
20. Melle Spruyt (sb) 1-1
60. Denise Zweers 1-2
69. Josien Galama 2-2

72. Were Di mist strafbal
73. Maxine Fluharty 3-2 golden goal

 

 


Wat vind jij? Praat mee...