Round-up Tulp HK: Den Bosch ruim langs Amsterdam, winst KZ

Op de zesde speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren heeft Den Bosch flink uitgehaald tegen Amsterdam. Aan de Oosterplas stond na zeventig minuten de stand van 5-1 op het bord. Klein Zwitserland deed onderin goede zaken door in en tegen Tilburg met 4-1 te winnen. Jeroen Hertzberger maakte vijf doelpunten voor Rotterdam in het met 7-3 gewonnen duel met Almere.

Na vier duels zonder overwinning boekte Den Bosch eindelijk weer een zege. De 5-1 zege van de Bosschenaren betekende het einde van de reeks van de Amsterdammers van negen competitieduels zonder nederlaag. Den Bosch was dit seizoen voor het eerst succesvol op eigen terrein. Bij rust leidde de ploeg van Eric Verboom al met 2-0 door treffers van Noud Schoenaker en Jelle Galema. Die stand bleef heel lang op het bord staan. In de laatste tien minuten werd nog vier keer gescoord en prijkte er een 5-1 score op het bord.

Klein Zwitserland deed in het rechterrijtje van de Tulp Hoofdklasse Heren goede zaken. Met twee doelpunten van Camil Papa in het derde kwart beslisten de Steenbokken de strijd met Tilburg, dat na zes speeldagen op nog maar een punt staat. Klein Zwitserland heeft inmiddels al acht punten verzameld en staat op een zevende positie.

Lees het volledige wedstrijdverslag

Ook de derde thuiswedstrijd van het seizoen kon Pinoké niet winnend afsluiten. Na thuisnederlagen tegen Den Bosch (2-3) en Bloemendaal (2-3) was dit keer Kampong met 5-2 te sterk. Het was tevens de derde nederlaag van Pinoké van de nog jonge competitie. Kampong, met Jip Janssen op de bank maar zonder Robbert Kemperman, behield de ongeslagen status en staat tweede op de ranglijst achter Bloemendaal. Met drie doelpunten was Terrance Pieters de belangrijkste man aan de kant van de Utrechters.

Lees het volledige wedstrijdverslag

Ook na zes speeldagen staat Almere nog met lege handen. Als enige ploeg in de Tulp Hoofdklasse Heren. De snelle achterstand boog de hekkensluiter na dertien minuten spelen om in een voorsprong, maar daarna had Almere geen antwoord meer op de Rotterdammers, die pas de derde zege boekten maar nog wel ongeslagen zijn. Jeroen Hertzberger maakte vijf van de zeven treffers voor de nummer vier van de Tulp Hoofdklasse Heren.

Na drie nederlagen in de vorige thuisduels met Oranje-Rood pakte HGC dit keer in eigen huis wel het volle pond. De ploeg van coach Paul van Ass kende een droomstart. Na tien minuten leidde HGC al met 3-0 dankzij treffers van Kenta Tanaka, Seve van Ass en Pelle Vos. Nog voor rust zette Van Ass de 4-0 op het bord. Daarmee was het duel na 35 minuten wel beslist. De tegentreffer van Joep de Natris viel te laat om de spanning nog enigszins terug te brengen in het duel.

Koploper Bloemendaal maakte op bezoek bij Hurley geen fout. Met de zesde zege sinds de start van de competitie is de ploeg ongeslagen in zijn laatste 23 duels in de Hoofdklasse. De basis voor de ruime zege werd vlak voor rust gelegd toen Bloemendaal twee keer scoorde. De openingstreffer van Roel Bovendeert betekende zijn honderdste in de Hoofdklasse. Florian Fuchs verdubbelde de score en na rust scoorden Tim Swaen, uit de strafcorner, en Thierry Brinkman elk twee keer.

—-
Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de zesde speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren.


19 Reacties

 1. g-hockeyfan

  Pinoke zou vandaag best blij moeten zijn om te spelen. Misschien winnen ze. Er zouden een paar spelers moeten ontbreken voor Kampong.

 2. Runa Honig

  Geen namen noemen aub! Privacy en je wil niet dat deze jongen de hele wereld over zich heen krijgt. Bovendien volgen ze gewoon de regels.

  1. opleidenkey

   Wat een rare reactie. Alsof iemand met covid19 een melaatse is. Alsof iemand met een bord om zijn of haar nek loopt met: “drop je covid19 virus op me”? Is toch prima om te weten wie we mentaal moeten steunen en beterschap moeten wensen? En uiteindelijk komt het toch uit. Doe niet zo overspannen!

 3. Runa Honig

  Opleidenkey: je hebt kennelijk niet gevolgd wat er speelt. Geeft niet, er zijn belangrijkere zaken, maar dit ligt wel degelijk gevoelig.

 4. luchtisblauwgrasisgroen

  De naam is uitgebreid in het nieuws gekomen en staat ook op hoofdklassehockey.nl

  1. Runa Honig

   Luchtisblauw: zolang de zaak onder de rechter is gewoon even niet aan naming en shaming doen.

 5. jonathan

  Dat deze kwestie heel gevoelig ligt dat snappen we denk ik allemaal, maar je moet zelfs als Kampongfan je kop niet in het zand steken. Inderdaad de naam ligt op straat, de club staat onder spanning, maar als er tegenstrijdige verklaringen worden gegeven zet je de deur voor speculaties ver open. Als je dan besluit met een tikkeltje arrogantie net te doet of je neus bloed en nergens op reageert, tja dan vullen mensen hun eigen verhaal wel in. Openheid was denk ik de sterkste troef geweest. We wachten maar af wat de tuchtcommissie er van vindt. En wat zij dan weer beslissen zal ook hier op het forum voor en tegenstanders vinden.

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Inderdaad: en je vervolgens op privacy beroept. Weinig transparant en ben erg benieuwd naar de uitspraak van de tuchtcommissie.

  2. stekel

   Als de Tuchtcommissie veel tijd nodig heeft en het lang moet duren dan is het vast heel complex allemaal...

 6. jvolcano

  We doen even een korte quiz. Ze hebben alleen gewonnen van Hurley en Almere, gelijkgespeeld tegen Tilburg, KZ en Rotterdam. En vandaag ging het kansloos onderuit tegen DB, wat het einde betekent van een imposante reeks van negen wedstrijden ongeslagen. Over welke club heb ik het??

  1. eefgorter

   Jip Janssen?

  2. luchtisblauwgrasisgroen

   Een arrogante club drijvend op vergane glorie?

 7. Mark Bouwman

  Wat een troosteloos sportweekend, 3 x een kerkdienst van 600 man in Staphorst, maar een handjevol ouders langs de lijn op zaterdag kan niet.....en 250 man op 1,5 mtr afstand langs de lijn bij HK is al helemaal levensgevaarlijk. Binnen bij de zaal en op scholen mag het met een goede ventilatie natuurlijk allemaal wel, maar buiten met windkracht 3, 4, 5 of meer niet.... Goed bezig!

  1. eefgorter

   Correctie @bouwman: God bezig! Kerken hebben een uitzondering gekregen. Want corona-virus is een godvrezend virus? Wie zal het zeggen.

 8. conegut

  Almere begint wel een lachertje te worden.. als Amsterdam zo doorgaat spelen ze over twee jaar ook tegen degradatie..

  1. jvolcano

   Snap dat ze bouwen aan een nieuw team. Wel zorgelijk dat ze wekelijks enorm wisselvallig zijn. Tegen DB zag ik het oude vertrouwde Amsterdam: los zand, wachtend op een impuls van een van de sterren. Freixa die quasi boos zijn praatjes houdt, zonder enig effect. Alles wijst erop dat het in de basis nog steeds niet goed zit. Wel mooie shirts, dat dan weer wel.

 9. BobVVV

  Mooie score voor Den Bosch!


Wat vind jij? Praat mee...