#10 Almere wordt nerveus, daar profiteren tegenstanders van

Na elke speelronde verzamelen we in de rubriek ‘Nabespreking’ de reacties op beeld van de hockeysterren uit de Hoofdklasse Dames en Heren. Ze blikken terug op hun wedstrijd, zoomen in op hun spel en bespreken opmerkelijke zaken. Vandaag aan het woord:

Erwin Kruisbrink

Erwin Kruisbrink bracht Almere op een 0-2 voorsprong, maar het was niet genoeg: SCHC boog de stand in het laatste kwart om in 3-2. ‘We worden nerveus, en daar maakt de tegenstander gebruik van’, baalt Kruisbrink.

Bram Weers

SCHC-speler Bram Weers maakte de 1-2 en 2-2 tegen Almere, en speelde daarmee een belangrijke rol in de comeback van de Bilthovense ploeg. ‘We begonnen niet goed genoeg. Maar uiteindelijk gaan we er vol voor en trekken we hem over de streep.’

Bob de Voogd

Kampong en Oranje-Rood verdeelden de punten, nadat Kampong in de slotfase nog de 3-3 maakte. Bob de Voogd baalt ervan. ‘Het was ook nog zo’n frommelgoal. Heel zuur. We hebben allebei veel kansen gehad, maar wij konden hem over de streep trekken bij 3-2 voor.’

Constantijn Jonker

Gezien het spelbeeld mag Kampong blij zijn met de 3-3 tegen Oranje-Rood, vindt Constantijn Jonker, die zelf de gelijkmaker scoorde in de slotfase. ‘We kwamen snel op voorsprong en gingen daarna teveel achterover leunen. Oranje-Rood had het beste van het spel in het eerste kwart.’