Nabespreking #9: Yibbi Jansen heeft zin in Oranje

Na elk speelweekend verzamelen we in de rubriek ‘Nabespreking’ de reacties op beeld van de spelers en speelsters uit de Hoofdklasse. Ze blikken terug op hun wedstrijd, zoomen in op hun spel en bespreken opmerkelijke zaken. Vandaag aan het woord:

Frédérique Matla

Den Bosch won de topper tegen SCHC met 2-1. De tweede Bosche treffer werd op prachtige wijze gescoord door  Frédérique Matla, die vond dat haar ploeg het duel eerder had kunnen beslissen. Daardoor werd de slotfase nog spannend.

Lisanne de Lange

Laren speelde zondag een uitstekende wedstrijd tegen Oranje-Rood, maar verloor niettemin van de Eindhovense tegenstander met 1-3. Balen voor Laren-speelster Lisanne de Lange, die afgelopen week ook al teleurgesteld was omdat bondscoach Alyson Annan haar niet selecteerde voor de Champions Trophy.

Yibbi Jansen

Een mooie week voor Yibbi Jansen. De middenvelder van Oranje-Rood werd geselecteerd voor de Oranje Dames om deel te nemen aan de Champions Trophy én ze won zondag de topper van Laren met 1-3. In dat duel haalde ze een strafcorner waar de 0-1 uit werd gescoord en ze maakte zelf fraai de 0-2.

Valerie Magis

Ze kan een strafcorner slaan, flatsen en pushen. Dat is, zo vertelde haar coach Tina Bachmann, een belangrijke reden waarom Valerie Magis dit seizoen de meeste strafcorners bij Oranje-Rood neemt. Tegen Laren was de verdediger zondag trefzeker bij haar tweede strafcorner. Ze hielp daarmee haar ploeg mede aan een 1-3 zege en een tweede plek op de ranglijst.

Robert-Jan Cox

Zijn ploeg speelt prima hockey en hield de topploegen SCHC en Den Bosch in eigen huis al op 1-1. Tegen Oranje-Rood was het veldspel van Laren wederom prima, maar het team van Robert-Jan Cox verloor wel. En daar baalde de coach na afloop duidelijk van.


Wat vind jij? Praat mee...