Tip-in #2: Wie volgt Rotterdam? Clinic kids op stakingsdag

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

Hockeyclinic op stakingsdag bij Rotterdam. Wie volgt?
Het zal ouders met basisschoolleerlingen niet zijn ontgaan: op 5 oktober staken de meester en de juf. Daar hebben we alle begrip voor. Maar het is wel lastig als je dan als ouder moet werken. Bij Rotterdam denken ze met de ouders mee en hebben ze creatief een toffe actie bedacht: de spelers van Heren 1 geven die dag een clinic van 9.00 tot 15.00 uur. Voor 25 euro kunnen de kids lekker hun favoriete hobby beoefenen onder leiding van tophockeyers. Dat is toch veel beter dan in een klaslokaal zitten. Een deel van de opbrengst gaat ook nog eens naar de jeugd. Wij steunen deze actie van harte. Wij roepen alle hockeyclubs op het voorbeeld van Rotterdam te volgen. Elke club die meedoet en ons dat meldt (redactie@hockey.nl) krijgt een eervolle vermelding in deze rubriek.

Het geheime wapen van Kampong?
Kampong kwam er zondag lange tijd niet aan te pas in Den Haag tegen hdm. De speciale voorbereidingstechnieken van coach Sonja Thomann waren de Utrechters lange tijd te machtig. Tot twee keer toe kwam hdm op voorsprong. Maar met hangen en wurgen kwam Kampong terug. Bij een 2-2 stand wilde hdm in het vierde kwart de genadeslag uitdelen. Klaar voor de afslag was er plots consternatie bij de dug-out van Kampong. Terwijl de speelsters van hdm en Kampong klaarstonden voor het begin van het vierde kwart, sprak één van de scheidsrechters de bank van Kampong vermanend toe. ‘Jullie hebben er één te veel op het veld staan.’
Na het tellen van de koppen, was het uiteindelijk Brits international Sophie Bray van Kampong die van het veld afstapte.
‘Leuk geprobeerd’, vond hdm-coach Sonja Thomann.
Kampong-coach Santi Freixa reageerde niet, maar verraadde het glimlachje geen Spaanse geniepigheid om de thuisploeg even van de wijs te brengen…?
De uitslag was in ieder geval 2-2.

Welkom in België
Toen wij afgelopen vrijdag in België te gast waren bij een training van Royal Antwerp, de nieuwe club van Maartje Paumen, viel ons oog bij de entree van het sportcomplex op een opvallend bord. Waar moesten we nu precies naartoe? Lagen er achter dat bord ook niet al twee sportterreinen?

Foto: Willem Vernes

De billen van Vali
Wij van deze rubriek zijn fan van scheidsrechters. En speciaal van de arbiters in de Hoofdklasse. Bijzonder knap hoe zij in het razend hoge tempo overtredingen kunnen constateren. Soms is het voor hen wel fijn dat ze een beetje hulp krijgen. Zoals zondag bij het duel Oranje-Rood – Amsterdam. Aanvaller Valentin Verga trok gewoon even zijn broek omhoog om arbiter Maarten Boxma te laten zien dat de bal uit de strafcorner echt boven zijn knie was. De hulpvaardige Verga toonde aan na afloop opnieuw zijn sociale karakter door zijn bubbels af te staan aan ploeggenoot Boris Burghardt die was vergeten bij de huldiging.

De hulpvaardige Valentin Verga laat de scheidsrechter zien waar hij geraakt is door de bal. Foto: Frank Uijlenbroek

 


Reacties op dit bericht zijn gesloten.