#1: Malou Pheninckx dacht al dat ze hem maakte

Na elke speelronde verzamelen we in de rubriek ‘Nabespreking’ de reacties op beeld van de hockeysterren uit de Hoofdklasse Dames en Heren. Ze blikken terug op hun eerste wedstrijd van het seizoen, zoomen in op hun spel en bespreken opmerkelijke zaken. Vandaag aan het woord:

Malou Pheninckx

De Kampong-aanvoerder dacht al dat ze hem maakte, tegen Den Bosch. Maar vanuit het niets was daar Marloes Keetels, die haar inzet van de lijn haalde. Pheninckx kijkt terug op dat moment. Kampong verloor uiteindelijk met 0-1.

Lieke Hulsen

Het was voor speelster van Den Bosch Lieke Hulsen weer haar eerste Hoofdklasse-wedstrijd na haar blessure. In januari gooide de gescheurde achillespees roet in het eten: einde seizoen bij zowel Den Bosch als bij Oranje. Bij Den Bosch is ze nu terug, maar Hulsen heeft nog een doel.

Sander de Wijn

Kersverse aanvoerder van Kampong Sander de Wijn blikt terug op de 3-0 winst op Oranje-Rood. De Eindhovenaren hadden na de 1-0 de kans om terug te komen, maar Kampong pakte het initiatief terug en besliste de wedstrijd in een halve minuut. ‘Met onze kracht en ervaring trekken wij het momentum weer naar ons toe.’

Jeroen Delmee

Tilburg kwam nog terug tegen Amsterdam, maar verloor uiteindelijk toch van 4-2. Coach Jeroen Delmee reageert na de wedstrijd.

Eva de Goede

Eva de Goede stond na een jaar afwezigheid weer op het veld voor Amsterdam. Ze won direct met 4-1 van debutant Huizen.

Lieke van Wijk

Laren won van promovendus Nijmegen, maar zeker niet met grote cijfers. Lieke van Wijk had met twee rake strafballen een groot aandeel in de winst.

Senna Bombach

Nijmegen verloor van Laren, maar was toch blij met de eerste wedstrijd dit seizoen. Nijmegen-speelster Senna Bombach reageert.

 

 


Wat vind jij? Praat mee...