#14 Cox en Vd Heuvel boos over gang van zaken bij Bloemendaal

Na elke speelronde verzamelen we in de rubriek ‘Nabespreking’ de reacties op beeld van de hockeysterren en coaches uit de Hoofdklasse Dames en Heren. Ze blikken terug op hun laatste wedstrijd, zoomen in op hun spel en bespreken opmerkelijke zaken. Vandaag aan het woord:

Michel van den Heuvel & Alexander Cox

Op ’t Kopje gingen de spelers van Bloemendaal en Kampong vanwege de vorst van veld 1 naar veld 2 en uiteindelijk naar veld 4. Een opmerkelijke procedure. Coaches Michel van den Heuvel (Bloemendaal) en Alexander Cox (Kampong) zijn het erover eens: dit had anders gemoeten. ‘Een topwedstrijd op een achteraf-veldje, dat is topsportonwaardig’, vindt Van den Heuvel. ‘Dit is niet in het belang van tophockey’, vindt ook Cox.

Marijn Veen

Amsterdam begon nog een beetje rommelig aan het duel met Oranje-Rood, vond Amsterdam-speelster Marijn Veen. ‘Maar we maken snel een goal, dus dat was fijn. Ik ben heel blij met drie punten. We staan nu eerste, dat is lekker.’

Justin Reid-Ross

‘Fijn om nu eens lekker uit te halen’, zegt Amsterdam-speler Justin Reid-Ross over de 7-1 overwinning op Almere. Zelf maakte hij zijn 150ste goal in de Hoofdklasse.

Niels Blaak & Derck de Vilder

Hekkensluiter hdm won twee keer achter elkaar en hijgt daardoor meteen in de nek van nummer één-na-laatst Tilburg. De ploeg kwam tegen Pinoké nog op een 0-2 achterstand maar won met 4-2. ‘We bleven gewoon rustig en hielden ons aan ons strijdplan’, stelt matchwinner met twee goals Niels Blaak. ‘De competitie is begonnen!’. Pinoké verloor juist twee keer in één weekend en is nog niet veilig. ‘Dure punten’, aldus Pinoké-speler Derck de Vilder. ‘Het wordt nog spannend onderin.’


Wat vind jij? Praat mee...