#15 Weers (SCHC): ‘Ik heb geen winnaarsmentaliteit gezien’

Na elke speelronde verzamelen we in de rubriek ‘Nabespreking’ de reacties op beeld van de hockeysterren en coaches uit de Hoofdklasse Dames en Heren. Ze blikken terug op hun laatste wedstrijd, zoomen in op hun spel en bespreken opmerkelijke zaken. Vandaag aan het woord:

Bram Weers

‘We hebben niet veel afgedwongen’, stelt SCHC’er Bram Weers na het 1-4 verlies van Pinoké. ‘Ik vond ons de betere ploeg, maar op het scorebord zeker niet.’ Het was een belangrijke wedstrijd voor SCHC tegen de directe concurrent: door het verlies staat Pinoké nu een plaatsje hoger, op de achtste plaats. SCHC zakt naar plek negen. ‘Het wil nog niet lukken na de winterstop’, baalt Weers.

Joost van de Vijfeijken

‘Vooral de punten zijn fucking belangrijk’, stelt Joost van de Vijfeijken, die met twee goals een belangrijk aandeel had in de 4-1 zege op SCHC. ‘Het is een directe concurrent voor ons.’ Pinoké staat nu zes punten boven de degradatiestreep. ‘Dat neemt niet weg dat we ervoor moeten blijven knokken’, waarschuwt Van de Vijfeijken. ‘In de eindfase weet je nooit wat er gebeurd.’

Robert van der Horst

‘Het was een terechte overwinning voor Rotterdam’, concludeert Oranje-Rood-speler Robert van der Horst na het 3-4 verlies van zijn ploeg. ‘Het is jammer dat we een matig niveau hadden in de fase dat Rotterdam veel in de aanval was.’ Het onderlinge puntenverschil tussen de ploegen is nu drie punten, in het voordeel van Oranje-Rood. ‘De strijd om de play-offs ligt weer open.’

Jeroen Hertzberger

‘We hebben een goede pot gespeeld’, vindt Rotterdam-captain Jeroen Hertzberger. ‘We hebben gevochten, en dat is ook wat we nodig hadden.’ Rotterdam liet Oranje-Rood wel terugkomen tot 4-3. ‘Het werd nog een beetje een zooitje, maar als je 4-1 voorkomt dan doe je het goed denk ik.’ Er gloort weer hoop voor Rotterdam. ‘Wij moeten gewoon blijven winnen’, stelt Hertzberger. ‘Dat is voor ons de enige manier waarop de play-offstrijd open blijft.’

Matthijs Brouwer

Matthijs Brouwer zag zijn ploeg Nijmegen met 5-2 verliezen van Kampong. Nijmegen kwam in twee helften verschillend voor de dag. ‘In de eerste helft slecht, bijzonder slecht. In de tweede helft gewoon goed’, vond Brouwer. Nijmegen keek in de rust al tegen een 4-0 achterstand aan. ‘Ik heb in de rust gezegd: Jongens, zaterdag komt Groningen bij ons op bezoek. We hebben nog 35 minuten te gaan in deze wedstrijd, en dat is de voorbereiding op zaterdag.’