Warmlopen voor…de Olympische Spelen met de ouders van Lidewij

In de serie ‘Warmlopen voor…’ volgen we een doorsnee van hockeyend Nederland. Waar leven ze naar toe en hoe lopen ze daar warm voor? Dit keer de ouders van Lidewij: Martin en Silvia Welten. Zij verblijven tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Hoe bereiden zij zich voor op hun trip?

‘We gaan naar Rio! Fantastisch! Elk toernooi van Lidewij zijn we van de partij, sinds 2005 reizen we al mee. Naar Durham, Valencia, de Olympische Spelen in Londen natuurlijk. We plannen onze vakanties eromheen, nee… dit ís onze vakantie! We verdelen onze tijd goed tussen het toernooi en lekker ontspannende vakantie-activiteiten.

Dit jaar moet er één worden om nooit te vergeten. 2 Jaar geleden zijn we al in Rio geweest. We waren in Argentinië en hadden een vlucht via Rio geboekt om daar een kijkje te nemen en ons voor te bereiden. Een dag of 4 zijn we er geweest. Het is ontzettend handig om alvast te weten hoe zo’n stad in elkaar steekt. Hoe zit het met de metro? Welke wijken moet je vermijden? Waar kun je het best overnachten?

Koffie & Dafne

We hebben inmiddels dus goed geïnformeerd gekozen: ons appartement staat 1500 meter van het Holland Heineken House vandaan. Scheelt in de reistijd. Kunnen we ’s ochtends lekker een kop koffie drinken en ’s middags Dafne Schippers kijken. We zitten ook vlakbij een metrostation. Prima geregeld dus. Toeristische dingen doen we niet. Het Christusbeeld, de Suikerberg: we hebben het allemaal de vorige keer al gezien. De Olympische Spelen: daar gaat het nu om.

Werelddekking

Een reisverzekering hebben we, een doorlopende. Nu alleen nog even werelddekking regelen. Als je naar Zuid-Amerika reist, wordt vaak geadviseerd om je in te laten enten. Dus dat hebben we even gecheckt. In ons geval is het niet nodig, omdat we het oerwoud niet in gaan. Het zikavirus houden we in de gaten. De vraag is: wat voor maatregelen kunnen we nemen? Daar moeten we ons nog over laten informeren.

In Brazilië wordt Portugees gesproken, dat is een stuk lastiger dan Spaans. Maar waar we ook zijn, we redden ons wel op straat, in restaurants, etc. Zonder internet redden we het echter niet… We kunnen niet zonder! Daarvoor schaffen we een buitenlandbundel aan. Iets om rekening mee te houden: op straat lopen met waardevolle spullen, zoals een iPhone, in Rio is niet veilig. Dan gaat er een Nokiaatje mee.

Niet vergeten: Oranje outfit!

Je hebt mensen die een week voordat ze op reis gaan al bezig zijn met koffers pakken. Wij niet, inpakken doen we een dag van te voren. Niet vergeten: een zak met oranje sjaaltjes en petjes! Die gaat sinds jaar en dag mee. We verwachten dat de hockeydames en Lidewij met een medaille thuiskomen, en we hopen natuurlijk dat dat een gouden is. Wij zullen er in ieder geval niet minder om juichen!

Kortom; wij zijn goed voorbereid en helemaal klaar voor onze trip! Als we in Rio zijn, willen we geen onnodige zaken aan ons hoofd hebben. We gaan niet zomaar op vakantie, we gaan naar de Olympische Spelen. Die zijn al spannend genoeg!’

Een veilige zomerstop
Als geste aan de ouders van Interpolis ambassadeur Lidewij Welten, werden ze na afloop van dit interview door de verzekeraar verrast met een Doorlopende Reisverzekering. Daarmee kunnen Martin en Silvia onder andere rekenen op 24/7 hulp bij noodsituaties en schadevergoeding die meteen uitgekeerd wordt.

Ga je ook op vakantie? Download de 10 tips om optimaal voorbereid op reis te gaan (handig als download op je telefoon, voor als je niet altijd online bent op vakantie). Zo geeft Interpolis niet alleen om de veiligheid van hockeyers op en rond het veld tijdens het seizoen, maar ook tijdens de zomerstop!

Ouders Lidewij met cheque interpolis reisverzekering

>> hockey.nl/interpolis


Wat vind jij? Praat mee...