Trainerscarrousel PK: HIC neemt afscheid van succesvol duo

Trainers komen en trainers gaan in de Promotieklasse Dames en Heren. In dit overzicht van het seizoen 2019/2020 houden we alle mutaties bij van ‘s lands één-na-hoogste competitie. Aanvullingen? Mail naar redactie@hockey.nl.

18 maart
Trainersduo Van de Kieft en Vermeulen weg bij HIC
Fleur van de Kieft en Eline Vermeulen nemen aan het einde van het seizoen afscheid van de dames van HIC. ‘In goed onderling overleg is de beslissing genomen om uit elkaar te gaan’, zo laat HIC middels een persbericht weten. ‘De succesvolle samenwerking stopt omdat plannen en mogelijkheden van HIC voor de komende jaren onvoldoende aansluiten bij de ambities van beide coaches.’

Het trainersduo stapte in de winter van 2018 in bij de club uit Amstelveen. Onder leiding van Van de Kieft en Vermeulen maakte HIC de stap naar de Promotieklasse, waar het uitgroeide tot subtopper. Momenteel staat HIC op de vierde plaats, met een punt achterstand op nummer twee Klein Zwitserland. ‘HIC is Fleur en Eline dankbaar voor de gedrevenheid, inzet als ook zeer professionele aanpak en houding, waarvan zowel Dames 1 als de club veel profijt hebben gehad, en wens beiden veel succes met hun volgende stap binnen de hockeywereld.’

De commissie Tophockey van HIC gaat in de komende periode aan de slag met de invulling van de nieuwe staf.

13 maart
Oudenaller vervangt Suzan Veen-Van der Wielen bij Schaerweijde
De mannen van Schaerweijde weten wie Suzan Veen-Van der Wielen gaat opvolgen als coach. Tim Oudenaller (36) is haar vervanger bij de promotieklasser. De coach komt over van competitiegenoot Qui Vive. Oudenaller werkte daarvoor onder meer als assistent-coach bij de mannen van Kampong.

‘We zijn erg blij met de komst van deze ervaren coach’, zei Niek van Exel, verantwoordelijk voor tophockey bij Schaerweijde. ‘Hij zal kunnen bouwen op het goede werk van Suzan Veen en Razwan Ahmed van de afgelopen jaren. Na de beslissing van Suzan om haar maatschappelijke carrière vorm te geven kwamen we met Tim snel tot de professionele en organisatorische klik.’

Ahmed blijft als assistent-coach en als technisch manager van de topjeugdopleiding aan bij de Zeister club.

Oudenaller zelf over z’n overstap. ‘Ik ben ambitieus en gedreven, iets dat ik goed kwijt kan bij Schaerweijde, die zowel de jeugd als tophockey in de volle breedte hoog in het vaandel heeft. Hier kan ik bouwen. Ik heb enorm veel zin om volgend seizoen te starten bij Schaerweijde.’

2 maart
Eelko van Roon per direct weg bij Victoria Heren 1
In de week voor de hervatting van de Promotieklasse heeft Victoria Eelko van Roon, de coach van Heren 1, per direct uit zijn functie ontheven. De ploeg staat in de Promotieklasse op een laatste plaats met vier punten uit elf duels. Afgelopen seizoen werd Victoria onder leiding van Van Roon nog kampioen in de Overgangsklasse.

Assistent-coach Tijs Roozendaal neemt voor het resterende deel van het seizoen zijn taken als hoofdcoach waar.

In een persbericht van Victoria zegt Van Roon dat hij de beslissing van het bestuur ‘vervelend’ vindt. ‘In deze situatie zijn er nooit winnaars. Ik heb de beslissing geaccepteerd om ervoor te zorgen dat de spelersgroep zich kan richten op het verdere verloop van de competitie waar lijfsbehoud nog steeds de doelstelling is.’

Van Roon blijft wel aan als technisch directeur van Victoria. ‘Ik zal mij blijven inzetten voor de top jeugd van Victoria als technisch directeur om zorg te dragen voor doorstroom van nieuwe talenten naar Dames en Heren 1.’

20 februari
Suzan Veen stopt na dit seizoen als coach van Schaerweijde
Suzan Veen vertrekt na dit seizoen bij Schaerweijde. De coach was drie jaar actief bij de club. Veen in een persbericht: ‘De afgelopen jaren heb ik me met ziel en zaligheid ingezet voor Schaerweijde en ben trots op de stappen die we hebben gemaakt. De Promotieklasse is een sterke en onvoorspelbare competitie en we gaan alles uit de kast halen om zo hoog mogelijk te eindigen en promotie naar de hoofdklasse af te dwingen.’

3 februari
Wegen HBS en Thomas Immink scheiden
Thomas Immink neemt na het seizoen afscheid van HBS. De trainer/coach van HBS Heren 1 is dan vijf seizoenen actief geweest bij de hockeyvereniging uit Bloemendaal.

22 januari
Duo Boomgaardt-Paumen naar Tilburg
Ageeth Boomgaardt en Maartje Paumen zijn met ingang van het hockeyseizoen 2020-2021 aangesteld als
hoofd trainer-coach en assistent van Tilburg Dames 1. Bomgaardt is sinds twee jaar werkzaam bij MOP en sinds het einde van haar carrière in 2018 is Paumen assistent van Boomgaardt bij de Vughtse club.

18 januari
Martin van de Rakt vertrekt bij Tilburg Dames 1
Martin van de Rakt verlaat aan het einde van het seizoen Tilburg. Sinds de zomer van 2016 is hij betrokken bij het eerste damesteam van de club. Van de Rakt begon als assistent en werd na een jaar aangesteld als hoofdcoach.


7 Reacties

 1. anonymus

  Jammer beste meid , nu maar kijken naar zoontje Lucas .

 2. bombaliali

  3 maanden winterstop en dan stuur je een week voor de hervatting de coach weg, de logica ontgaat mij enigszins.

  1. coach-devries

   Ja heel vreemd. Kan me bijna niet voorstellen dat er niet 'meer aan de hand' is, anders is de timing wel bijzonder ongelukkig, zacht uitgedrukt!

 3. jobe

  Victoria extreem veel te danken aan Van Rhoon en dan dit. Het toont maar weer eens aan dat professionals die werken met amateurs als werkgever kanonnenvoer zijn.

 4. hockeyaddict

  Ik ben Eelko en Victoria na een aantal prettige jaren op de club nog steeds aan het volgen, maar van te grote afstand om te beoordelen wat nu precies de reden kan zijn om op zo'n onlogisch moment uit elkaar te gaan. Uit eigen ervaring kan ik melden dat Eelko altijd seizoen na seizoen (Topjeugd Victoria, Schiedam (Spirit) Heren, Victoria Dames, Hudito Heren, Victoria Heren vorig seizoen) na de winterstop de boel op de rails kreeg of op koers hield, met de nodige successen en titels tot gevolg. Er zal over zijn nagedacht en het zal voor niemand een leuke beslissing zijn geweest. Zowel Victoria als Eelko: Succes!

 5. hockey-g

  @bombaliali, niet alleen dat, hij blijft wel aan als TD van Victoria en het persbericht roept meer vragen op dan dat het beantwoordt.

  1. benzinewagen

   De beleidskeuze van TD Eelko is dat de trainer Eelko weg moest. Kan op zich natuurlijk maar kom je niet vaak tegen. Louis van Gaal had er indertijd denk ik meer moeite mee gehad.


Wat vind jij? Praat mee...