Nabespreking #2 Alle hens aan dek bij Kampong

Iedere maandag verzamelen we in de rubriek ‘Nabespreking’ de reacties op beeld van de hockeysterren uit de Hoofdklasse Dames en Heren. Ze blikken terug op hun wedstrijd van zondag, zoomen in op hun spel en bespreken opmerkelijke zaken. Vandaag aan het woord: Willemijn Bos, de neefjes Marlon Landbrug en Terrance Pieters, Alexander Cox, Seve van Ass, Thijs van dam, Thierry Brinkman en Floris van der Linden!

Willemijn Bos

Met Groningen pakte Willemijn Bos voor eigen publiek knap een punt tegen Laren (1-1). Voor Bos was het treffen met Laren een mooi weerzien met de Gooische club waar ze tien jaar lang voor speelde. De 28-jarige oud-international blikt terug op het duel en laat zich uit over de kansen op handhaving in de Hoofdklasse met GHHC.

Marlon Landbrug & Terrance Pieters

In de wedstrijd Pinoké – Almere (4-1) stonden de neefjes Marlon Landbrug en Terrance Pieters tegenover elkaar. Pieters zette Almere al vroeg op voorsprong, maar Landbrug trok met Pinoké aan het langste eind. Na afloop blikt het tweetal terug op de voor hen bijzondere wedstrijd. Landbrug spreekt zich uit over de geweldige vorm die Pinoké te pakken heeft en Pieters over de zware degradatiestrijd die hij met Almere voert.

Alexander Cox

In de strijd om de play-offs leden de mannen van Kampong op bezoek bij directe concurrent Rotterdam een hele dure nederlaag (5-2). Na afloop sprak de coach van de Utrechters, Alexander Cox, klare taal: ‘Deze komt heel hard aan. Op het moment dat we volgende week tegen Den Bosch niet winnen is het einde oefening van de competitie.’

Seve van Ass en Thijs van Dam

Seve van Ass en Thijs van Dam liepen zondag na afloop als winnaar van het veld na de belangrijke 5-2 thuiszege op Kampong. Na afloop blaakte het tweetal voor de camera van vertrouwen en blikten ze terug op het duel waarin voor Rotterdam alles leek te kloppen.

Thierry Brinkman en Floris van der Linden

Koploper Bloemendaal won op ’t Kopje overtuigend met 5-2 van HGC. Thierry Brinkman was na afloop zichtbaar opgetogen, maar waakt voor ’te vroeg pieken’ en wil met Bloemendaal in de play-offs de absolute topvorm bereiken. HGC raakt door de nederlaag achterop in de strijd om de play-offs. Aanvoerder Floris van der Linden kijkt na afloop in de spiegel en baalt van de kinderlijke goals die hij met zijn team weggaf.

 


Wat vind jij? Praat mee...