Nabespreking #1 Strafcornerkoningin Van Wijk is terug!

Iedere maandag verzamelen we in de rubriek ‘Nabespreking’ de reacties op beeld van de hockeysterren uit de Hoofdklasse Dames en Heren. Ze blikken terug op hun wedstrijd van zondag, zoomen in op hun spel en bespreken opmerkelijke zaken. Vandaag de eerste aflevering, met daarin Billy Bakker, Naomi van As, Lieke van Wijk, Albert-Kees Manenschijn, Jorrit Croon, Kenny Bain, Jill Boon en Maartje Paumen!

Maartje Paumen

Maartje Paumen won zondag met Den Bosch overtuigend met 5-0 van Bloemendaal. Na afloop blikt de aanvoerster van de Bosschenaren terug op het duel en reageert ze op haar vertrek na dit seizoen naar het Belgische Royal Antwerp.

Naomi van As

Naomi van As won zondag met Laren de topper tegen Oranje-Rood met 3-1. Omringd door veel jeugdige fans neemt Van As de wedstrijd door en ze laat haar licht schijnen op het nieuwe hockeyprogramma bij Ziggo.

Lieke van Wijk

Bijna een half jaar stond strafcornerkoningin Lieke van Wijk aan de kant met een slepende rugblessure. De afgelopen weken maakte ze alweer speelminuten in het shirt van Laren, maar zondag nam ze voor het eerst sinds lange tijd ook weer haar geliefde strafcorner. Na de gewonnen wedstrijd met Laren tegen Oranje-Rood (3-1) blikt Van Wijk terug op dat bijzondere moment.

Jill Boon

Oranje-Rood-speelster Jill Boon was niet tevreden over de tweede helft, waarin haar ploeg een 0-1 voorsprong uit handen gaf en uiteindelijk met 3-1 verloor.

https://www.youtube.com/watch?v=qFbK91odZvU&feature=youtu.be

Billy Bakker

In het Amsterdamse Bos stond zondagmiddag de kraker Amsterdam-Rotterdam op het programma. Het duel eindigde in 2-2. Billy Bakker, de aanvoerder van de thuisploeg, laat na afloop weten tevreden te zijn met een punt gezien het vertoonde spel van zijn ploeg. Bakker laat zich verder uit over de fase waarin Amsterdam verkeert en zijn HIL-periode waarin hij met de Kalinga Lancers vorige maand de titel in de wacht sleepte.

Albert-Kees Manenschijn

De coach van Rotterdam begon zondag met een valse start aan het uitduel met Amsterdam omdat hij 25 minuten na het eerste fluitsignaal pas arriveerde in de dug-out. Hoe kon het gebeuren en wat vond hij van de kraker die hij met zijn mannen in het Amsterdamse bos speelde?

Kenny Bain

HGC’er Kenny Bain tekende zondag voor de 1-0 en 2-0 in de met 6-0 gewonnen wedstrijd tegen Hurley. De Schot was na afloop blij met zijn aandeel in deze belangrijke overwinning van de Gazellen, maar gaf ook aan dat het scoren tegen zijn oude club toch ook een beetje pijn doet.

Jorrit Croon

Met HGC won Jorrit Croon overtuigend met 6-0 van Hurley. Na afloop laat het grote talent van de ploeg uit Wassenaar zijn licht schijnen op de wedstrijd en de ontwikkeling van zijn team dit seizoen.


Wat vind jij? Praat mee...