Nabespreking #3 Naomi van As blij na zespuntenweekend

Iedere maandag verzamelen we in de rubriek ‘Nabespreking’ de reacties op beeld van de hockeysterren uit de Hoofdklasse Dames en Heren. Ze blikken terug op hun wedstrijd van zondag, zoomen in op hun spel en bespreken opmerkelijke zaken. Vandaag aan het woord: Mink van der Weerden, Malou Pheninckx, Naomi van As, Gijs Campbell, Sander de Wijn en Alex Verga!

Mink van der Weerden

Mink van der Weerden was zondagmiddag de grote man in de topper tussen Oranje-Rood en koploper Bloemendaal (5-4). De strafcornerspecialist was op schot en uiterst effectief met vier treffers uit vijf genomen strafcorners.

Malou Pheninckx

Met de dames van Kampong boekte Malou Pheninckx een overtuigende overwinning op haar zusje Floor en de dames van MOP (4-0). Met nog zes wedstrijden te gaan en slechts twee punten achterstand op de nummer vier Laren heeft de aanvoerster van Kampong absoluut nog vertrouwen in het behalen van de play-offs.

Naomi van As

Na de belangrijke vrijdagavondzege op concurrent Kampong won Naomi van As zondagmiddag ook in eigen huis met Laren nipt met 1-0 van hekkensluiter Pinoké. Van As blikt na afloop terug, spreekt van een zware bevalling, maar laat tegelijk weten vooral heel blij te zijn met het ‘zes-punten-weekend’ na de nederlaag van vorige week tegen Groningen.

Gijs Campbell en Sander de Wijn

In Utrecht won Kampong het razend belangrijke duel met Den Bosch (4-3) en daardoor blijven zij volop in de race voor de play-offs. Vijf speelronden voor het einde lijkt Den Bosch definitief afgehaakt. Bosschenaar Gijs Campbell liet weten: ‘Het zag er niet naar uit dat wij vandaag voor onze laatste kans streden en dat is zonde.’ Namens Kampong blikte Sander de Wijn terug: ‘We waren met name voor rust overtuigend en wisten na de 4-0 dat de wedstrijd gespeeld was. We hebben geen moment gedacht dat we hier punten zouden verspelen.’

Alex Verga

Met de mannen van Almere zakte coach Alex Verga de afgelopen week af naar de diepe kelder van de Hoofdklasse. Zondag leek de ploeg van Verga zich te hebben herpakt en klom het twee plekken op de ranglijst dankzij een belangrijke zege op mede-degradatiekandidaat Hurley. Volgens Verga is het resultaat te danken aan de terugkeer van ‘de essentie’ bij zijn ploeg.

 

 


Wat vind jij? Praat mee...