Iedereen moet kunnen hockeyen. Daarom bieden steeds meer clubs G-hockey, LG-hockey en rolstoelhockey aan. Het rolstoelhockey is opgedeeld in 2 disciplines: E-hockey in elektronische rolstoelen en H-hockey in handbewogen rolstoelen, en vindt plaats in een zaal. De training en competitie van aangepast hockey vinden gelijktijdig plaats met regulier hockey. Het devies bij aangepast hockey is: ‘gewoon wat gewoon kan en speciaal wat speciaal moet’.
Voor wie?
Aangepast hockey is bedoeld voor iedereen met een lichamelijke of verstandelijke beperking die graag wil hockeyen. G-hockey is bedoeld voor spelers met een verstandelijke beperking. LG-hockey is voor spelers met een lichamelijke beperking die niet afhankelijk zijn van een rolstoel.
Voor spelers die wel in een rolstoel zitten, is er rolstoelhockey. E-hockey wordt gespeeld door mensen die in het dagelijkse leven afhankelijk zijn van een elektrische rolstoel en/of fysiek niet in staat zijn aan H-hockey deel te nemen. Aan H-hockey kan iedereen deelnemen; zowel mensen met als zonder handicap. Omdat hockey voor iedereen leuk en veilig moet zijn, zijn sommige regels iets aangepast. G- en LG-hockeyers spelen volgens de regels van de Jongste Jeugd in 6- of 8-tallen.
Waar kun je het doen?
Via de clubvinder kun je filteren op alle hockeysoorten. Filter op een van de vormen van aangepast hockey om te kijken waar het bij jou in de buurt wordt aangeboden. Informeren bij je lokale club kan natuurlijk ook. Let op: dit kan alleen voor G- en LG-hockey. Voor de verenigingen waar H- en/of E-hockey wordt aangeboden ga je naar de website van de KNHB.
Overige hockeysoorten
-
55+ hockey (dames)
-
Studentenhockey
-
60+ hockey (heren)
-
Fithockey (50+)
-
Trimhockey
-
Beach Hockey
-
Streethockey
-
Schoolhockey
-
4 tot 6 jaar: Funkey
-
Aangepast hockey
-
Bedrijfshockey
-
Zaalhockey
-
Veldhockey