Vooruitblik HK Dames: herhaalt Push haar huzarenstukje?

Vorige week bleven er voor het eerst sinds de afschaffing van de buitenspelregel in 1 speelronde 3 scoreborden op 0-0 steken in de Dames Hoofdklasse. Maar liefst 7 teams kwamen niet tot scoren, waardoor 3 wedstrijden doelpuntloos eindigden. Dat gebeurde voor het laatst in speelronde 16 van het seizoen 1992/1993. De nummers 1 en 2 van de ranglijst, Amsterdam en Den Bosch, hadden geen last van deze nawinterse perikelen: zij maakten elk 5 treffers. Push scoorde 2 keer en won de 1e wedstrijd dit seizoen. Kunnen zij dat huzarenstukje herhalen?

Amsterdam – hdm

Na de 0-0 thuis tegen Laren wacht hdm een lastige uitwedstrijd tegen de koploper. Kunnen de dames van hdm 2 weken achter elkaar een positief resultaat halen tegen een topploeg? De voortekenen zijn niet goed. Amsterdam is maar liefst 21 jaar ongeslagen tegen de Haagse vrouwen. Slechts 1 keer in de geschiedenis wist hdm te winnen bij Amsterdam: op 20 september 1992 werd het 2-5. Hoewel bijna alle statistieken in het voordeel van de nog ongeslagen koploper spreken, staan de topscorers van beide ploegen op gelijke hoogte: Charlotte Vega (Amsterdam) en Pien van Nes (hdm) staan op 10 goals. Vega maakte 8 velddoelpunten, terwijl Van Nes 7 strafcorners maakte.

SCHC – Bloemendaal

Wat hebben SCHC en Bloemendaal gemeen deze 2e seizoenshelft? Beide openden met een 0-0 tegen een ploeg uit het Amsterdamse bos. SCHC liet 2 punten liggen bij Hurley, Bloemendaal hield gelijke tred met Pinoké. Voor de nummer 10 Bloemendaal was dat niet verrassend: de Mussen maakten pas 6 velddoelpunten dit seizoen, samen met Pinoké en Push het minste van alle teams. Stichtsche heeft de beste papieren voor zondag: de laatste 4 wedstrijden werden van Bloemendaal gewonnen. Afgelopen najaar werd het 0-6 op ’t Kopje.

Pinoké – Den Bosch

Als Maartje Paumen zondag het openingsdoelpunt maakt via de strafcorner, dan is het voor de 10e keer in 12 wedstrijden dat ze dat op die manier tegen Pinoké doet. Die ploeg is dan ook de favoriete tegenstander van Paumen: zij maakte 40 van haar 335 Hoofdklasse-treffers tegen de Steekneuzen. De kans dat de nummer 1-na-laatst punten afsnoept van de Bossche dames, is gering. Slechts 1 keer in de voorgaande 31 onderlinge duels wisten de dames uit Amsterdam een nederlaag te voorkomen. Op 7 oktober 2007 hield Pinoké thuis het doel schoon, maar scoorde het zelf ook niet.

Laren – Hurley

De wedstrijd tussen de nummer 3 Laren en de nummer 6 Hurley, vertelt op voorhand het verhaal van de 0. Beide teams kwamen in de vorige ronde, evenals hun tegenstanders, niet tot scoren. Voor Laren was het voor het eerst dit seizoen dat ze er geen doelpuntje in konden prikken. Voor Hurley was het de 3e keer op rij dat ze achterin de 0 wisten te houden. Dat belooft wat voor komend weekend. Houdt Laren het bij die ene wedstrijd zonder te scoren? Of plakt Hurley er nog wedstrijd zonder tegendoelpunten aan vast? Vermoedelijke uitslag in dat geval, juist: 0-0.

Oranje Zwart – Push

Herhaalt Push na de 1e winst van dit seizoen de prestatie die het neerzette in oktober 2005? Toen wonnen de dames uit Breda voor het laatst 2 wedstrijden op rij in de Hoofdklasse. De 0-1 bij SCHC destijds betekende wel meteen de laatste uitzege. De statistieken van thuisclub Oranje Zwart zouden Push hoop kunnen bieden: die zijn nu 5 jaar op rij met een nederlaag uit de winterstop gekomen. In die 5 jaar won de club alleen in 2013 wél haar 2e wedstrijd na de winterstop (Nijmegen 0-1). Topscorer van de Eindhovense dames Jill Boon zal echter met vertrouwen de Brabantse derby ingaan: de Belgische maakte 2 van haar 6 goals in de uitwedstrijd tegen Push (1-4).

MOP – Kampong

Lang gingen deze 2 ploegen gelijk op in de strijd om ‘the best of the rest’, maar MOP heeft door 4 verliesduels op rij de aansluiting verloren. Als de Vughtse dames deze matige reeks zondag doorbreken, dan doen ze dat beter dan in het voorjaar van 2013: toen werden 6 duels op rij verloren met als afsluiter een thuisnederlaag tegen Kampong. De vraag is hoe het gesteld is met het zelfvertrouwen van MOP, nu het als enige ploeg punten verspeelde tegen hekkensluiter Push. Als het zich toch ergens aan mag vasthouden, dan is het de uitwedstrijd in Utrecht: MOP won met 3-2. Als ze voor eigen publiek winnen dan halveren ze niet alleen de achterstand op de nummer 5, maar dan is het ook voor het eerst sinds 1990/1991 dat de ploeg beide Hoofdklasse-duels in 1 seizoen tegen Kampong wint.

Lees ook

 


Wat vind jij? Praat mee...