Den Bosch, Kampong en Hertzberger zien reeksen sneuvelen

Tijdens de speelronden van afgelopen weekeinde in de Hoofdklasse Heren en Dames kwam er een eind aan een aantal indrukwekkende reeksen, zoals de thuisreeks van Den Bosch Dames 1 en de doelpuntenserie van Jeroen Hertzberger. Daartegenover stond de stijgende lijn van de mannen van Bloemendaal. We zetten de belangrijkste cijfers op een rij.

Zeldzame thuisnederlaag Den Bosch

De dames van Den Bosch creëerden afgelopen zondag kans na kans tegen Oranje-Rood, maar stapten na zeventig minuten zónder een doelpunt gemaakt te hebben als verliezers van het veld (0-1). Dat was een zeldzame thuisnederlaag, want het was alweer bijna drie (!) jaar geleden dat de Bossche formatie het nakijken had op eigen veld.

De vorige thuisnederlaag kreeg gestalte op 15 november 2015 (0-2 tegen Amsterdam) en sindsdien waren de Bossche dames onoverwinnelijk aan de Oosterplas. In de Hoofdklasse behelste de ongeslagen thuisreeks 26 wedstrijden, waarvan er 23 vaak met ruime cijfers gewonnen werden. Inclusief de play-offs en de EHCC bedroeg de ongeslagen serie zelfs 35 duels. In al die wedstrijden had de ploeg van trainer/coach Raoul Ehren telkens gescoord (140 goals in totaal). Ook aan die reeks kwam tegen Oranje-Rood dus een einde.

Reeks Hertzberger onderbroken

Jeroen Hertzberger was in de Hoofdklasse bezig aan een indrukwekkende doelpuntenreeks: sinds 19 november van het vorige jaar had de 32-jarige aanvaller van Rotterdam in twaalf speelronden op rij gescoord, negentien treffers in totaal. De verloren uitwedstrijd tegen Den Bosch van vorige week vrijdag (3-0) maakte echter een resoluut einde aan die serie.

Hertzberger kwam zondag tijdens de oorwassing tegen HGC (2-6 nederlaag) wel weer tot scoren, maar moet nu weer van voren af aan beginnen in de jacht op de beste doelpuntenreeks van de laatste tien jaar in de Hoofdklasse. Die blijft vooralsnog staan op naam van Taeke Taekema, die in het seizoen 2008/09 namens Amsterdam in zeventien opeenvolgende duels telkens scoorde.

Jeroen Hertzberger gevloerd, net als zijn doelpuntenreeks. Foto: Willem Vernes

Kampong terug bij af

Kampong herstelde zich zondag met een 1-3 zege bij Oranje-Rood van de thuisnederlaag tegen Bloemendaal van twee dagen eerder. Die thuisnederlaag tegen De Mussen betekende de eerste verliespartij in de reguliere Hoofdklasse sinds 19 maart 2017. Zo kwam er een einde aan een serie van dertig duels op rij zonder verlies.

Kampong verzuimde door de nederlaag tegen Bloemendaal een clubrecord uit de periode 1983-1985 te evenaren. Destijds waren de Utrechters in negentien opeenvolgende thuiswedstrijden niet te kloppen. Nu bleef de thuisreeks van de ploeg steken op achttien duels zonder nederlaag.

Clubrecord voor Bloemendaal

Behalve reeksen die sneuvelden waren er ook series die de weerstand doorstonden. Zoals die van koploper Bloemendaal, dat door de 5-0 zege op SCHC van zondag nu 28 reguliere competitieduels op rij niet verloren heeft. Dat is een aanscherping van het clubrecord uit de periode 1992-1993.

De ploeg van trainer/coach Michel van den Heuvel verloor op 23 april 2017 voor het laatst in de reguliere Hoofdklasse (1-3 thuis tegen Kampong) en behaalde sindsdien 22 overwinningen en speelde zes keer gelijk.

Beroerde uitreeks Almere

Behalve positieve series zijn er uiteraard ook reeksen waar je liever niet aan herinnerd wordt. Zoals die van Almere, dat sinds zijn debuut in de Hoofdklasse in elke uitwedstrijd minstens één doelpunt om de oren kreeg. Die serie behelst al 24 uitduels en 93 tegentreffers in totaal.

Van die 24 wedstrijden buiten Almere won de ploeg er bovendien pas één: tegen hdm op 5 november 2017 (3-5). De overige duels resulteerden in drie gelijke spelen en twintig nederlagen. Om het positief af te sluiten: Almere kwam in zijn laatste achttien uitduels wél telkens tot scoren, dus dat biedt hoop voor de nabije toekomst.


1 Reactie

  1. JoostS

    Das toevallig ook hier een foto van DB?


Wat vind jij? Praat mee...