Hoofdklasse (H): Austin Smith schiet Den Bosch langs Rotterdam

Aanvoerder Austin Smith was zondagmiddag in de Hoofdklasse de gevierde man bij Den Bosch. De Zuid-Afrikaan boog op Rotterdam met twee benutte strafcorners in de laatste minuten een 1-0 achterstand om in een 1-2 overwinning. Almere was dichtbij een stunt in eigen huis tegen Amsterdam. Maar net als ruim een week geleden tegen Bloemendaal werd de vechtlust van Almere niet beloond met een punt. Spits Mirco Pruyser hielp Amsterdam weer eens aan de volle drie punten.

Kampong – Bloemendaal 3-3 (1-1)

De topper tussen Kampong en Bloemendaal is zondagmiddag in een 3-3 gelijkspel geëindigd. Dat was na een heerlijk duel ook een terechte uitslag. Grote man aan de kant van Bloemendaal was Florian Fuchs. De Duitser scoorde twee treffers. Kampong begon sterk aan het duel met Bloemendaal. Leunend op de sterke defensie liet de thuisploeg Bloemendaal het spel wat meer maken, om vervolgens in de counter keihard toe te slaan. Dat gebeurde al in de twaalfde minuut na een puntgave tip-in van Ties Ceulemans: 1-0. Bloemendaal kwam vervolgens iets beter in de wedstrijd en zag de dadendrang beloond met een treffer. Na een assist van Floris Wortelboer scoorde Thierry Brinkman vlak voor het einde van het tweede kwart de 1-1.

Bloemendaal begon sterk aan het derde kwart met als resultaat een treffer van Florian Fuchs: 1-2. Tien minuten later trok Bjorn Kellerman de stand gelijk met een fraai backhand (2-2). Dit was het startsein voor beide ploegen om vol voor de winst te gaan. Het leek Kampong te worden dat aan het langste eind trok. Martijn Havenga pushte de bal na een strafcorner achter doelman Jaap Stockmann: 2-3. Bloemendaal gaf zich echter niet gewonnen en sloeg uiteindelijk toe via de individuele klasse van Fuchs. De Duitser draaide zich knap vrij in de cirkel, dreigde de bal in de lange hoek te slaan maar verraste doelman David Harte met een backhand in de korte hoek: 3-3. Door het gelijke spel blijft Kampong koploper in de Hoofdklasse. Lees hier meer over de wedstrijd.

HGC – Tilburg 4-1 (1-0)

HGC herstelde zich zondagmiddag goed van de zeperd vorige week tegen Bloemendaal. Op het eigen sportpark in Wassenaar won de formatie van Jan-Jorn van ’t land met 3-1 van Tilburg.

Almere – Amsterdam 1-2 (0-0)

Volledig aangeslagen waren de spelers van Almere na afloop van het duel met Amsterdam. Weer waren ze dicht bij een stunt, weer ging het mis in de laatste minuten. Amsterdam kwam op Almere nog wel op voorsprong, maar Ryan Crowe schoot de thuisploeg uit een strafcorner op gelijke hoogte. Amsterdam was de betere ploeg, maar het goede verdedigen en de inzet leken Almere een punt te bezorgen. Tot wie anders dan Mirco Pruyser de bal voor de stick kreeg. Hij dompelde de thuisploeg in rouw en zorgt ervoor dat de ploeg van coach Pasha Gademan nog steeds op nul punten staat.

’41 Johannes Mooij 0-1
’55 Ryan Crowe 1-1 (sc)
’68 Mirco Pruyser 1-2

Rotterdam – Den Bosch 1-2 (1-0)

Rotterdam was zondagmiddag lange tijd duidelijk de betere ploeg. De ploeg van Albert-Kees Maneschijn kreeg ook voldoende kansen, maar alleen Jeroen Hertzberger slaagde erin eenmaal het doel te treffen. Toch leek dat lange tijd voldoende voor de winst. In de laatste minuten zette Den Bosch aan voor een slotoffensief. Dat resulteerde in een reeks strafcorners. Bij de eerste corners speelde Den Bosch een variant. In de laatste minuten vertrouwde de ploeg van Eric Verboom op de kwaliteiten van aanvoerder Austin Smith. Dat bleek de juiste formule. Smith sloeg tot tweemaal toe en bezorgde zijn ploeg daarmee toch nog de overwinning.

’35 Jeroen Hertzberger 1-0 (sc)
’63 Austin Smith 1-1 (sc)
’68 Austin Smith 1-2 (sc)

SCHC – Oranje-Rood 1-5 (0-3)

Oranje-Rood heeft de slechte start van de competitie achter zich gelaten. Nadat vorige week al met 3-1 van Den Bosch werd gewonnen, maakte de ploeg van Lucas Judge zondagmiddag korte metten met SCHC. Al bij rust stond de Eindhovense formatie op een geruststellende 0-3 voorsprong. De overwinning kwam in het derde en vierde kwart vervolgens niet meer in gevaar. Lees hier meer over de wedstrijd.

hdm – Pinoké 1-4 (0-3)

Pinoké haalde een belangrijke en knappe overwinning bij hdm. Al na twee kwarten konden ze op de bank bij de Amsterdammers enigszins rustig achteraf zitten. Pinoké stond toen al op een duidelijke 0-3 voorsprong. Toen Diego Arana er na 47 minuten 0-4 van maakte, was het wel gedaan met de tegenstand van hdm. De Hagenaars lieten de wedstrijd echter niet lopen en bleven de aanval zoeken. Dat resulteerde in de 53ste minuut in een ere-treffer via Ruben Versteeg. Lees meer over de wedstrijd.

’13 Dennis Warmerdam 0-1
’33 Thijn Knetemann 0-2
’35 Marlon Landbrug 0-3
’47 Diego Arana  0-4
’53 Ruben Versteeg 1-4