2e t/m 4e Klasse: Hoedje van aluminium en ingetrokken rode kaart

In de lagere topcompetities, de Tweede tot en met Vierde Klasse, gebeurt ieder weekend genoeg. Van monsterscores naar teruggedraaide rode kaarten, tot hoedjes van aluminiumfolie. Hier de meest in het oog springende gebeurtenissen, ondersteund door socialmediaposts.

Maak dit seizoen via Twitter en Instagram vooral gebruik van de hashtag van jouw poule of stuur je bijzondere verhaal of foto(‘s) naar redactie@hockey.nl. Dan maak je kans om jouw inzending terug te zien in deze round-up.

Tweede Klasse Heren

In Poule A boekten de mannen van Maastricht de meest in het oog springende overwinning: 8-1 tegen Goirle. De zuid-Limburgers willen promoveren naar de Eerste Klasse en zijn met 9 punten uit 3 wedstrijden op de goede weg.

In de Tweede Klasse eindigde de wedstrijd tussen Baarn en Purmerend in merkwaardige uitslag van 5-7. Door deze opvallende score blijft Purmerend, samen met Kikkers en Hilversum, zonder puntverlies in Poule D. Het was niet de enige wedstrijd in deze poule waarin 12 keer gescoord werd, Eelde – Maarssen werd 9-3.

>> Tweede Klasse Heren uitslagen en stand

Tweede Klasse Dames

De coach van DES kan met recht trots zijn op zijn team Dames 1. Als enige in Poule D hielden de vrouwen uit Kaatsheuvel de 0 en voeren met 3 overwinningen uit 3 duels de ranglijst aan.

 

https://www.instagram.com/p/BKyFWU2gem9/?tagged=2kddames

>> Tweede Klasse Dames uitslagen en stand

Derde Klasse Heren

De spannendste wedstrijd in de Derde Klasse C Heren was die tussen Westerduiven en Zutphen. De thuisploeg toonde zich veerkrachtig, door terug te komen van een 1-4 ruststand, maar zag de bezoekers alsnog met de 4-5 winst ervandoor gaan. Het minst spannende duel was dat tussen Prinses Wilhelmina en de Graspiepers. PW gaf de Drachtenaren ervan langs met 17-0.

Een kaartenregen in Poule E bij Soest – Lelystad, al werd de uitgedeelde rode kaart bij nader inzien toch weer ingetrokken door de scheidsrechters. Reden? De mannen in het geel hadden niet door dat er een tweeling in het 1e elftal van Lelystad speelde.

>> Derde Klasse Heren uitslagen en stand

Derde Klasse Dames

Derby en Prinsenbeek stonden voorafgaand aan hun duel er precies hetzelfde voor: 4 punten uit 2 duels en een doelsaldo van +2. Maar het krachtsverschil kón niet groter zijn in de onderlinge strijd. De dames uit Zwijndrecht wonnen afgetekend met 13-0 van de Brabanders, na een 3-0 ruststand. Hopelijk doet Prinsenbeek het aanstaande zondag op hun nieuwe waterveld tegen Pelikaan, beter.

>> Derde Klasse Dames uitslagen en stand

Vierde Klasse Heren

Een benauwde overwinning van Bommelerwaard in de Vierde Klasse A. ‘6 punten’, noemt de club de zege op medemiddenmoter Olympia uit Terneuzen.

In de Vierde Klasse E gingen koplopers Hondsrug en Roden de directe strijd aan om het lijstaanvoerderschap. De bezoekers bewezen oppermachtig te zijn met een klinkende 0-5 zege in Zuidlaren, een prachtig vervolg op hun 10-0 overwinning op Harlingen van een week eerder.

 


>> Vierde Klasse Heren uitslagen en stand

Vierde Klasse Dames

Veel uitgebreidere wedstrijdverslagen dan die van Liempte Dames 1 op Facebook over hun 2-1 verloren wedstrijd tegen Nuth in Poule B, tref je niet. Waarom het meisjes op de foto zo’n gek hoedje op heeft? “Om het niveau even aan te geven: voor de serieuze voorbespreking zou beginnen checkte Jaimy nog even of haar bereik vanuit het verre Limburg met aluminium op haar hoofd misschien wat beter zou zijn…”

Het zal schrikken zijn geweest voor de dames van Feijenoord, toen zij zondagochtend verzamelden bij hun leeggeroofde en besmeurde clubhuis. Een stel boeven sloeg in de nacht van zaterdag op zondag zijn slag en liet een ravage achter. Het bezoek van de Rotterdamse vrouwen aan Souburgh vergrootte de domper slechts, het werd 8-0 in Alblasserdam.

>> Vierde Klasse Dames uitslagen en stand


Wat vind jij? Praat mee...