Round-up Tulp HK Heren: HGC wint in dying seconds van Amsterdam

Net als de dames hervatten de heren zondag de competitie. Bloemendaal liet er geen gras over groeien welke ploeg de beste was in de topper. Kampong werd met 4-1 verslagen. HGC pakte drie belangrijke punten door in de dying seconds Amsterdam met 4-3 te verslaan. Rotterdam blijft in het spoor van koploper Bloemendaal na de 1-2 zege op Den Bosch.

Bloemendaal schoot met recht uit de startblokken. Na drie minuten leidde de koploper van de Tulp Hoofdklasse Heren met 2-0 dankzij treffers van Florian Fuchs en Yannick van der Drift. Hoewel Jip Janssen snel de spanning terugbracht naar 2-1 sloeg Bloemendaal een paar minuten later direct terug via Tom Hiebendaal. Tim Swaen maakte er voor rust nog 4-1 van. Na de pauze werd er niet meer gescoord en incasseerde Kampong zodoende zijn eerste nederlaag van het seizoen. Bloemendaal behield de perfecte score met 24 punten uit acht duels.

Lees het wedstrijdverslag van het duel tussen Bloemendaal en Kampong

De kelderkraker werd een prooi voor Tilburg, dat meteen zijn eerste overwinning van het seizoen boekte. In eigen huis werd het nog puntloze Almere met 3-2 verslagen. Met twee doelpunten uit een strafcorner had Rik Sprengers een groot aandeel in de belangrijke overwinning voor de Tilburgers. Het gat met hekkensluiter Almere is gegroeid naar vier punten.

Lees het wedstrijdverslag van het duel tussen Tilburg en Almere

Rik Sprengers van Tilburg wordt bejubeld na zijn treffer. Foto: Gino van Outheusden/Orange Pictures

Luuk van Duren kroonde zich op de Roggewoning tot matchwinnaar. Hij reageerde attent op een rebound, nadat Kenta Tanaka op Amsterdam-doelman Philip van Leeuwen was gestuit. De bal was amper de doellijn gepasseerd of er werd afgefloten voor het eindsignaal. Een bittere pil voor de Amsterdammers die een 1-0 achterstand hadden omgebogen in een 2-1 voorsprong en vlak voor tijd via een rake strafbal van Mirco Pruyser op 3-3 waren gekomen. De nederlaag was alweer de derde verliespartij op rij voor Amsterdam, dat op een achtste plaats staat. HGC blijft meedraaien in de top van de Tulp Hoofdklasse Heren.

Na twee doelpunten in de beginfase, netjes verdeeld over beide teams, besliste Oranje-Rood na de pauze de wedstrijd in hun voordeel. Max de Bie zette de Eindhovenaren op het goede spoor, waarna Sander Baart en Joep de Mol de winst veiligstelden. In de slotminuut bepaalde Gijs van Merriënboer de eindstand op 1-5. Na drie nederlagen op rij mocht Oranje-Rood weer eens het zoet der overwinning smaken.

Met de vierde overwinning op rij blijft Rotterdam in het spoor van koploper Bloemendaal. Aan de Oosterplas werd Den Bosch met 2-1 verslagen. Het was wellicht een noviteit dat het duel uiteindelijk op twee verschillende velden werd gespeeld. Bij de stand 1-1 in het derde kwart werd besloten de wedstrijd op veld 2 voort te zetten, nadat op veld 3 de cirkel aan Rotterdamse kant was bevroren. Na een snelle verhuizing besliste Jeroen Hertzberger het duel in Rotterdams voordeel. De vierde nederlaag voor Den Bosch betekent dat de ploeg van Eric Verboom is terug te vinden op een negende plaats.

Feest bij Rotterdam na een treffer tegen Den Bosch. Foto: Willem Vernes

Klein Zwitserland – Pinoké afgelast

———————————————————————-

Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de achtste speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren.


19 Reacties

 1. hockeyer123

  Apart dat een wedstrijd 2,5 uur voor aanvang al afgelast wordt 🧐

  1. conegut

   Heb jij enig idee welke temperatuur het was vannacht en hoe het is vandaag ?

  2. Hockeyfanaat

   Hoezo apart, veld bevroren en is 0 graden. Laat je anders de spelers v pinoke uit adam komen terwijl je weet dat het kansloos is.

  3. hockeyer123

   Zeker wel. Alleen vind je het niet raar dat er in Wassenaar om 12.45u gehockeyd kan worden, maar in Den Haag om 14.45u niet? Ligt nogal dicht bij elkaar

  4. eefgorter

   KZ ligt zoals bekend in een kom en warme lucht stijgt op. Kan het daar iets mee te maken hebben? Anders is het vreemd dat ze op de Roggewoning wel spelen 2 uur eerder

  5. arnoldS

   Ik deel die mening. KZ ligt waanzinnig mooi, maar voor nu wel mooi onhandig.

 2. PaulHendrickx

  Momenteel 5 graden en volle zon. Dus binnen een uur perfect bespeelbaar

  1. hockeyer123

   Precies dat Paul

  2. Hockeyfanaat

   Ik ken KZ velden niet maar jullie blijkbaar wel.

 3. mrme

  Zonde, op het moment dat er weer gehockeyd mag worden het weer roet in het eten gooit! Hopen op warme weekenden komende maand! Goed om te zien trouwens dat er behalve een hoop virologen ook een aantal meteorologen op dit forum zitten.....

 4. fanvandemug

  De enige vraag die er toe doet, gaat de mug vandaag score?

  1. hockeyer123

   Die prikt er minimaal drie in vandaag 🦟🦟

 5. tiemezegelink

  Wat een heerlijke goal van HGC (de 1-0)

 6. conegut

  Hoe kan er bij hgc wel gespeeld worden en bij kz niet ? Dat ligt hemelsbreed toch niet ver uit elkaar... of heeft hgc vloerverwarming ?

  1. Charly Staal

   Klein Zwitserland ligt in een kuil. Misschien daar kouder met bomen eromheen

 7. DaanvanStraaten

  Gaat lekker met de stream van Bloemendaal-Kampong! Het is te gék voor woorden! Professionele camera’s en cameramensen, er is commentaar, maar geen verbinding!

 8. ab

  Lang leve de livestream van HGC!

 9. Mark Bouwman

  Perfect geregelde live-stream vanuit Wassenaar. Zowel bij HGC - Pinoké (D) en HGC - Amsterdam (H) met levendig, deskundig inhoudelijk commentaar!

  1. blauwhart

   Je bedoelt met levendig, deskundig inhoudelijk toch wel de app?


Wat vind jij? Praat mee...