Caspers in India: ‘Bye Bye Bhuba!’

Quirijn Caspers (Kampong) is in India om te spelen in de Hockey India League, waarin hij uitkomt voor de Kalinga Lancers. Voor hockey.nl schrijft hij (bijna) elke week een blog over zijn tijd daar.

‘Het is vrijdagmiddag en als ik de berichten en foto’s van mijn vrienden zie, belooft het zoals altijd weer een onvergetelijk weekend te worden. Gedurende deze competitie in India maakt het niks uit of het vrijdag of maandag is. De week bestaat uit slechts 4 soorten dagen: wedstrijddag, trainingsdag, rustdag of reisdag. ’s Avonds krijg je via de groepsapp een programma doorgestuurd voor de volgende dag. Heerlijk die eenvoud! Knappe jongen als je hier stress hebt.

Geen favorieten, geen underdogs

Al merk je toch dat de stress bij de teams begint toe te nemen. Iedereen hoopte dat er inmiddels wel een team zou zijn afgehaakt voor de eerste 4 plekken die recht geven op de semi-finals. Als een ding echter is gebleken dan is het wel dat een veiling voor 6 teams met gelijke budgetten leidt tot een erg spannende competitie. Er zijn geen favorieten en geen underdogs. Mocht je kunnen wedden op de competitie; ik raad het af.

Inmiddels kan er ook al een tussenbalans worden opgemaakt over de 2 punten voor een velddoelpuntregel. Volgens mij zou er weinig verschil zitten in de puntenverdeling als de ‘oude’ doelpunten regel zou zijn aangehouden. Opvallend is dat er nog geen enkele keer gelijkspel is geweest. Een direct gevolg van teams die bij 1 punt achterstand gaan voor een ‘2-puntencorner’ (hierbij gaat de bal eerst 5 meter buiten de cirkel waardoor de corner officieel voorbij is). Hieruit is precies 1 doelpunt gevallen…. Blijkt toch een stuk lastiger dan verwacht.

Quirijn Caspers in India

Kracht of zwakte?

Na 2 verliespartijen op rij zijn bij ons team nu ook de eerste irritaties zichtbaar. Het chaotische van de Indiase spelers werd in het begin als kracht gezien in ons aanvallende spel. Nu zien de buitenlandse spelers het vooral als zwakte in verdedigend opzicht. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen. De uitslag tussen de Indiase spelers en de ‘buitenlanders’ bij kleine partijtjes? Tikkie-takka winst voor de Indiase spelers. Gelukkig mocht ik door de oneven verdeling met hen meeswingen!

De Kalinga Lancers hebben nog 2 wedstrijden te gaan en we kunnen nog eerste én laatste worden. Over 5 dagen sluiten we de reguliere competitie af tegen Delhi en weten we of we de semi’s hebben gehaald.

Quirijn Caspers in India

Like a virgin

We zijn inmiddels vertrokken uit onze thuisbasis Bhubaneswar (‘Bhuba’) en zullen er ook niet meer terugkeren. Ik heb er een fantastische tijd gehad en heb genoten van de wedstrijden in een bomvol stadion met uitzinnig publiek. Wat ik niet ga missen is de playlist in de eetzaal… inmiddels kan ik Madonna’s Like a virgin, Ricky Martins  Livin’ la vida loca en Thriller van Michael Jackson wel dromen.

Ah! Ik zie net dat ik morgen om 8:30 ontbijt heb, 9:45 bus naar training en 13:00 lunch. WEEKEND!!!!

Tot volgende week!’


Wat vind jij? Praat mee...