Tip-in #1: Door ‘wijsneusje’ Brinkman kent iedereen Rondo

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

Huh? Een kwart van 17 minuten?
Dat de wedstrijden in de Hoofdklasse dit seizoen uit vier kwarten van 17,5 minuut bestaan, bracht afgelopen weekend bij een aantal clubs een probleem met zich mee. Zoals hieronder bij Amsterdam. Het scorebord bleek alleen in staat om als eerste tijdsaanduiding hele minuten te tonen – en dus geen halve. Daarom koos Amsterdam ervoor om de klok aan het begin van ieder kwart op 17 minuten te zetten. Bij Kampong speelde hetzelfde probleem. Daar werd ervoor gekozen om iedere keer 18 minuten aan te duiden. Bij de dames van Nijmegen werd ook voor 17 minuten gekozen. Dat was ook even wennen voor de toeschouwers en spelers, want met nog 30 seconden op de stadionklok bliezen de scheidsrechters al voor het einde omdat de 17,5 minuten waren verstreken.

Bij Amsterdam stond de klok aan het begin van een kwart op 17 minuten Foto: KNHB/Koen Suyk

Eva de Goede liet zich in ieder geval niet van slag brengen door de nieuwe tijdmeting. De aanvoerster van Amsterdam hield tijdens de wedstrijd lekker haar horloge om.

AMSTELVEEN – Eva de Goede (A’dam) tijdens Amsterdam-Huizen (4-1), competitie Hoofdklasse hockey dames (2017-2018) COPYRIGHT KOEN SUYK

 

 

‘Wijsneusje’ Jacques Brinkman zet Rondo op de kaart
Rondo is hét programma van Ziggo Sport op zondagavond. Kosten noch moeite worden gespaard om de voetbaltalkshow onder leiding van Jack van Gelder tot een succes te maken. Dat wil nog niet zo hard lukken. Ondanks de aanwezigheid van cracks als Youri Mulder, Wim Kieft, Ruud Gullit en Jan van Halst, stemmen gemiddeld niet meer dan een slordige 50.000 mensen op het programma af. Ter vergelijking: naar Studio Voetbal bij de NOS kijken op hetzelfde tijdstip met gemak een miljoen mensen.

Maar Rondo heeft een nieuwe troef: Jacques Brinkman. Onze geliefde analyticus van onder meer NOS Studio Sport, NOS Langs de Lijn, Ziggo Sport, WNL op Zaterdag en De Telegraaf zat al eens eerder aan tafel, maar zondagavond leerde de voetbalwereld de echte Brinkman kennen. Mikpunt van zijn kritiek was Ruud Gullit. Toen Gullit trots vertelde dat hij nog dagelijks leert van Dick Advocaat, reageerde Brinkman: ‘Het Nederlands Elftal is toch geen leerproces?’
Gullit reageerde geprikkeld: ‘Jij bent een beetje een wijsneusje.’
Brinkman, niet onder de indruk, zei dat bij Oranje de beste coaches moeten zitten.
Die opmerking deed pijn bij Gullit: ‘Dus jij vindt dat ik het niet goed doe… Ben je wel eens bij ons geweest? Dit is gewoon bullshit man. je lult uit je nek. Ik vind het echt slap geouwehoer dit, dat meen ik echt. Je hebt een meninkje, maar het gaat helemaal nergens over.’
Het duurde na de uitzending niet lang of op social media sprak iedereen over Rondo en de controverse tussen Gullit en Brinkman.
Ook maandagavond bij Voetbal Inside ging het weer over Rondo. Bekijk hieronder de beelden.

Wij gaan ervan uit dat Brinkman zondag weer bij Rondo zit. Wij schatten dat de 100.000 kijkers dan wel worden gehaald. En dat dankzij een hockeyer. Oh ja, Rondo is zondagavond rond 22.00 uur. Dat is 2,5 uur na het begin van Hoofdklasse Hockey bij Ziggo Sport.

Lustra

Bij deze rubriek zijn we gek feestjes. Daarom vanaf nu op deze plek ook ruimte voor jubilea van clubs. Dit jaar vieren diverse clubs een mooi lustrum. Mail naar redactie@hockey.nl als jouw club een goede reden voor een feestje heeft.

Leiden

Op 18 oktober a.s. bestaat de Leidsch Oegstgeest Hockey Club 100 jaar. Meer informatie over de festiviteiten staan op de speciale lustrumsite.

Wageningen

Op 21 september is Wageningen precies 90 jaren jong. Het programma voor de vieringen is te vinden via deze link.

Apeliotes

De Nijmeegse Studenten Hockeyclub Apeliotes viert dit jaar het zesde lustrum. De vereniging bestaat in oktober dertig jaar. Meer informatie is te verkrijgen via lustrum@apeliotes.nl.


1 Reactie

  1. EstherBoschvanRoozendaal

    Goeie vent zouden er meer van moeten zijn. Ik heb hem gemist tijdens de EK in Amsterdam.


Wat vind jij? Praat mee...