Tip-in #12: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10! Wie niet weg is, is gezien!

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

Lidewij krijgt de slappe lach
Geen idee waarom de verslaggever zijn vragen in het Engels stelde en de antwoorden in het Nederlands wilde horen. Maar Lidewij Welten​ zag er de humor wel van in.

Nog even over het gat in het net: We got him!
(Althans, dat denken we)

Voordat we jullie het bewijs laten zien, eerst even terug naar afgelopen zondag. Christiaan Teeuwen sleepte namens Push een strafcorner raak, maar de bal spatte via de plank omhoog en ontsnapte via een gat in het net uit het doel. Dat kun je hieronder zien:

De vraag was waar het gat eigenlijk zat. Op aanwijzing van de scheidsrechter plakte de manager van Push ergens op het net een stuk tape, maar hij was er zelf niet van overtuigd dat het gat zich daar daadwerkelijk bevond. Daarom hebben we onze fotograaf Willem Vernes al zijn gemaakte foto’s nog eens uitvoerig laten bestuderen. Hij stuitte op de onderstaande plaat. Dit is hem dan! Denken we.

Robbert van de Peppel: de koning van het opnaaien
Laren-aanvaller Robbert van de Peppel heeft twee kanten, zo zagen we afgelopen zondag in de verloren wedstrijd tegen Push (4-2) maar weer eens. Allereerst die van enfant terrible. Het bravouremannetje, wiens gedrag eigenlijk niet bij een chique club als Laren past. Van de Peppel is vooral de koning van het opnaaien.

Iedere week krijgt hij het weer voor elkaar om zijn tegenstander uit de tent te lokken. Dit keer kon zijn directe man het niet uitstaan dat Van de Peppel hem een slechte verdediger noemde. Daarnaast kreeg hij het, bij een 1-0 voorsprong, aan de stok met de bank van Push. Hij riep: ‘Hebben jullie een bril nodig? Het staat 1-0 voor ons, hoor!’

Maar de andere kant van Van de Peppel is minstens net zo interessant. Hij dolde zomaar opeens twee, drie man van Push en sloeg de bal snoeihard in de verre hoek. Een prachtig doelpunt van een speler die te goed is voor de Overgangsklasse. Van de Peppel is met zijn aanvallende kwaliteiten en zijn werklust vooral een voorbeeld voor al zijn teamgenoten van Laren, die soms best wat harder mogen werken.

Robbert van der Peppel juicht nadat hij afgelopen zondag  tegen Push op weergaloze wijze de 1-2 heeft gemaakt. Foto: Willem Vernes


Speelt Pinoké verstoppertje?
Soms stuiten wij als redactie op een foto waarbij we ons afvragen wat er precies op te zien is. Neem de foto hieronder. Baalt Pinoké-coach Hans Oostindie van een gemiste kans, of is het zijn bedoeling dat iedereen om hem heen zich snel verstopt? In dat laatste geval hebben we het volgende onderschrift bedacht: ‘1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10! Wie niet weg is, is gezien!’

Foto: Orange Pictures/Willem Jan Wijkdrent


Wat vind jij? Praat mee...