Tip-in #16: Verzamelaar blij met nieuwe vaantjes en stropdassen

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

Een ode aan de dug-out
Naar aanleiding van onze ode aan de dug-out van afgelopen week, kregen we een foto opgestuurd van de dug-out van MHC Olympia. Een prachtige, maar tevens aparte uitvoering. Wat ging hier mis?

Hockeyverzamelaar verzamelt nog steeds
Twee maanden geleden schreven we een artikel over misschien wel de grootste hockeyverzamelaar van de wereld, Nico Leeftink. In zijn huis pronken meer dan 400 boeken en brochures, 150 sticks, 50 ballen, 40 dvd’s en video’s en talloze medailles, posters, foto’s, speldjes, kaarten en vaantjes.

Na publicatie van dat artikel heeft Leeftink van enkele lezers een aantal attributen gekregen, zoals antieke scheenbeschermers, vaantjes en stropdassen. Daar is hij uiteraard erg blij mee, maar zijn verzameling is nog lang niet compleet. Iedereen die iets aan de hockeygekke Leeftink wil doneren, kan contact opnemen via nicbel01@hotmail.com of redactie@hockey.nl.

Foto: Willem Vernes

 

Oudjes uitgenodigd voor All Star Team
Wil jij oude helden als Rob Reckers en Roderick Weusthof weer eens hun hockeyskills zien vertonen? Dat kan, maar dan wel helemaal in Pakistan. Een mooi tripje, lijkt ons.

Naast Reckers en Weusthof spelen ook Ronald Brouwer, Philip Meulenbroek en Hidde Turkstra in een All Star Team, dat twee keer aantreedt tegen de nationale ploeg van Pakistan. Deze wedstrijden worden gespeeld in Karachi (19 januari) en Lahore (21 januari).

Eveneens zijn de levende legendes Paul Litjens en Floris Jan Bovelander uitgenodigd voor deze bijzondere trip. Samen treden zij, als eerste buitenlanders, toe tot de Hall of Fame in Pakistan.


Wat vind jij? Praat mee...