Tip-in #18: Capuchon-truc Max Caldas werkt maar voor even

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

Capuchon-truc Max Caldas werkt maar een helftje 
Max Caldas, bondscoach van de Oranje Heren, reist elke zondag het hele land door om zijn internationals te bekijken. Hij probeert daarbij zo min mogelijk op te vallen. Ook zondag bij Almere tegen Hurley scoorde hij snel een colaatje en bekeek vanaf de balustrade, met de capuchon over zijn hoofd, het Hoofdklasse-duel. Niemand die hem stoorde. Dat veranderde in de rust. Eerst werd hij in het clubhuis door een supporter van Almere aangeklampt. Wat die precies vroeg, bleef onduidelijk. Maar Caldas was duidelijk not amused. Hij beende hoofdschuddend voor de tweede helft naar de balustrade. Daar aangekomen, werden alle omstanders door de cameraman van Ziggo gesommeerd op zij te stappen. Uw verslaggever van hockey.nl, die met Caldas meeliep, dacht een seconde dat de aandacht op hem was gericht. ‘Nee, ze moeten mij altijd hebben als ik er ben’, mopperde Caldas, terwijl hij wegdook. Toen vervolgens de tweede helft weer begon, deed Caldas snel zijn capuchon op.
Wij zijn benieuwd in welke vermomming we Caldas zondag aantreffen bij een Hoofdklasse-duel. Tips en foto’s graag naar redactie@hockey.nl.

Alleen vuurwerk óp het veld
Tijdens de vierde ronde van de Silver Cup toog onze videoverslaggever vol verwachting af naar USHC in Utrecht. Niemand minder dan de assistent van Dames 1 had hem verteld dat de toeschouwers langs de lijn met heuse fakkels en rookbommen een adembenemende sfeer zouden creëren. Onze verslaggever zag de prachtige videobeelden alvast voor zich. Eenmaal aangekomen moest hij toch even slikken. De toeschouwers hadden niet eens een sterretje bij zich. De fakkels en rookbommen hadden ze wel besteld, maar niet binnengekregen. Dat zou pas een dag later gebeuren. Gelukkig plaatste USHC zich via shoot-outs voor de volgende ronde en kan het vuurwerk dan alsnog worden gebruikt. Onze verslaggever werd verzekerd dat de zijlijn de volgende keer tegen Pollux in lichterlaaie staat.

BREAKING: Jacques Brinkman houdt NIET van een grote mond
De door ons zeer gewaardeerde analyticus Jacques Brinkman staat niet bepaald bekend om zijn terughoudendheid in zijn analyses. Des te opmerkelijker was zijn tweet kort na het debacle van het Nederlands voetbalelftal tegen Bulgarije. Daarin haalde hij een artikel van het Algemeen Dagblad aan waarin stond dat debutant Wesley Hoedt niet te spreken was over de beslissingen van bondscoach Danny Blind. Brinkman, toch zelf nooit te beroerd om aan de stoelpoten van de bondscoach te zagen, stuurde na de kritiek van Hoedt op Blind het volgende bericht de wereld in: ‘Dit is dus ook probleem Nederlands voetbal. Te snel een grote mond.’

Verdachte man langs de lijn
Een oplettende supporter bij de wedstrijd tussen de mannen van Kampong en Den Bosch viel het op dat er langs de lijn naast een wel heel verdachte toeschouwer stond. Deze toeschouwer, een man van een jaar of twintig, liet bij iedere doelpoging van welke club dan ook zijn ogen naar een vel papier glijden en krabbelde als een soort scout een aantal mysterieuze woorden op.
‘Wat ben jij aan het doen?’ wilde de supporter weten.
‘Ik werk voor de krant’, was de verklaring van de man.
De supporter vertrouwde het zaakje niet. ‘Zijn er nu ook al belchinezen in het hockey?’


1 Reactie

  1. maxvanuden

    Voor vuurwerk moet je 7 april naar Oss komen, daar hebben ze tijdens de silver cup wedstrijd wél vuurwerk :p


Wat vind jij? Praat mee...